Україна звернулася до США з приводу Донбасу і НАТО

США, Євросоюз та Україна повинні координувати свої дії, вважають в ОП / УНИАН

В Офісі президента хотіли б залучити Штати до нормандського формату і отримати чіткий сигнал про членство України в Північноатлантичному альянсі.

В Офісі президента вважають за необхідне залучити США до мінських переговорів і переговорів у нормандському форматі щодо Донбасу. Там переконані, що участь Вашингтона дозволить зробити переговорний процес ефективнішим.

Про це заявила заступник глави Офісу президента Юлія Свириденко. Вона зазначила, що США, Євросоюз та Україна повинні координувати свої дії, передає пресслужба ОП.

"Ми повинні працювати разом для захисту демократії та свободи і протистояння авторитарному режиму. Ми високо цінуємо Вашу участь у боротьбі з режимами, які порушують міжнародне право", - сказала Свириденко.

Крім того, Свириденко зазначила, що Україна хоче отримати чіткий сигнал від США про членство України в НАТО.

"Ми прагнемо посилити військову співпрацю між США та Україною для подальшого збільшення вартості будь-якої нової військової агресії. Ми повинні протистояти всім аспектам гібридної війни разом. Сюди входять кіберзагрози, протидія інформаційним атакам і системній пропаганді", - зазначила заступник глави Офісу президента.

Читати такожВійськовий експерт пояснив, навіщо США участь у нормандських переговорах

Участь США в нормандському форматі - про що раніше писав Главред:

Вступ України до НАТО - останні новини:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти