Україна та США готують потужну помсту за "Охматдит": що може чекати на РФ

Україна та США готують відповідь для РФ за удар по "Охматдиту" / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, СтратКом ЗСУ

Ціллю відповіді України за обстріл дитячої лікарні "Охматдит" можуть стати військові еродроми, які були причетні до атаки, вважає військовий експерт.

Україна та США проводять підготовку до удару у відповідь за обстріл росіянами дитячої лікарні "Охматдит". Зокрема, ціллю можуть стати авіабази на території РФ, які винні в обстрілі. Про це в ефірі телеканалу FREEDOM повідомив військовий експерт Валерій Рябих.

За його словами, свідченням цього можуть бути заяви радника президента США з нацбезпеки Джейка Саллівана на саміті НАТО 11 липня про те, що Сполучені Штати Америки зараз разом з Україною готують відповідь на цей варварський удар країни-агресора Росії по дитячій лікарні “Охматдит”.

“Після цієї офіційної заяви представника Білого дому залишається мало сумнівів у тому, що цей удар справді готується. При цьому Салліван прикрасив цю заяву ще й емоційним забарвленням, говорячи про те, що “ми бачили жахливу реальність російської атаки на дитячий госпіталь”. Він заявив про те, що кілька днів уже працюють з українцями, щоб дати відсіч із цього нападу та відповісти силою та рішучістю. І це найголовніше”, — відзначив Рябих.

Він додав, що після такої заяви "помста для РФ" не може бути обмежена тактичним рівнем. Відповіддю, як зазначив Рябих, може бути знищення тих засобів, які були використані для удару по дитячій лікарні. Йдеться, зокрема, про 22-у дивізію важкої бомбардувальної авіації, командування якої розташоване на аеродромі Енгельс.

"Тут ми маємо відстань у кілька сотень кілометрів — навіть не досягнення ATACMS. Тут можуть бути цілі, такі як 52-й гвардійський важкий бомбардувальний авіаційний полк, який базується на аеродромі “Шайковка”. Ну і так само 44-та ракетна бригада повітряно-космічних сил Росії", - вказує експерт.

Військовий аналітик підкреслює, що саме ці частини були визначені розслідувачами як можливі учасники цього удару. Щоб завдати удару по цим частинам, США необхідно повністю зняти обмеження на використання західної зброї для ударів по території РФ.

Хто такий Валерій Рябих?

Валерій Рябих - директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, редактор спеціалізованого інформаційного Інтернет-порталу Defence-UA.com. Інженер-механік, магістр міжнародного права, пише DE.

Що відомо про удар по лікарні "Охматдит" - наслідки удару по Києву 8 липня

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, Україна разом зі США готуються до силової відповіді на російський ракетний удар по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Про це заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван на саміті НАТО.

8 липня, під час масованого удару Росії загинули 44 людини, а 196 отримали поранення, повідомила керівник прес-служби ДСНС України Світлана Водолага.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль додав, що після атаки Міністерства охорони здоров'я, економіки та фінансів отримали розпорядження щодо запуску процесу відновлення зруйнованих і пошкоджених корпусів медзакладу.

Інші новини:

Новини заразКонтакти