Загроза "обвалу фронту": у МВС різко висловилися щодо демобілізації

Ігор Клименко прокоментував питання демобілізації / Колаж: Главред, Фото: Facebook/iklymenko.fb, armyinform.com.ua

Україні необхідно оновити боєздатність підрозділів, упевнений глава МВС.

Демобілізація за нинішньої ситуації на фронті може обернутися "просіданням фронту", чого не можна допустити, заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

"Я спілкувався з командирами, які перебувають на лінії вогню, на цю тему. Якщо ми демобілізуємо людей, які, наприклад, відслужили 2 роки, то в нас "просяде фронт", і підрозділи будуть неповноцінними", - сказав він в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Він додав: "Ми зараз маємо оновити боєздатність підрозділів, у нас має бути щонайменше рівноцінна заміна під час ротації діючих бригад і батальйонів".

Очільник МВС наголосив, що загалом це питання радше слід адресувати військовим. "У військових, думаю, така сама думка: ми не маємо права "валити фронт", - зазначив Клименко.

Міністр висловив думку, що ситуацію ускладнить "будь-яка демобілізація, як би це крамольно не звучало".

"Я розумію, що хлопці хочуть демобілізуватися, але є ситуація на фронті, в державі, яку необхідно утримати. А щоб утримати, нам потрібні досвідчені військові", - підсумував глава МВС.

Хто такий Ігор Клименко?

Ігор Володимирович Клименко - державний український діяч, міністр внутрішніх справ України з 7 лютого 2023 року (виконував обов'язки з 18 січня до 7 лютого), з 2019 до 2023 року - голова Національної поліції України, повідомляє "Вікіпедія".

Демобілізація в Україні - останні новини за темою

Як повідомлялося раніше, нардеп назвала місяць, коли можуть провести демобілізацію. Якщо позитивна динаміка мобілізації, яка спостерігалася у травні та червні, збережеться протягом наступних 3-4 місяців, тоді Україна зможе провести демобілізацію.

Нагадаємо, з урядового законопроєкту про мобілізацію виключили положення про демобілізацію та ротацію військовослужбовців. Уряд має розробити протягом 8 місяців новий закон із відповідними положеннями для подання до парламенту.

Раніше заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін наголосив, що армія вже має проблеми з кадрами, а демобілізація може їх поглибити.

/ фото: Главред

Читайте також:

Новини заразКонтакти