Удари по кораблях РФ: Україна знищила п'яту частину Чорноморського флоту - ЗМІ

Україна потопила п’яту частину “непереможного” Чорноморського флоту РФ / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

За даними німецьких аналітиків, Україна змогла знищити п'яту частину "непереможного" Чорноморського флоту Росії.

Сили оборони України завдали потужного удару по російському Чорноморському флоту. За час повномасштабної війни Росії проти України, втрати флоту РФ в Чорному морі становлять 20%. Про це повідомляє експерт видання Bild Юліан Рьопке.

Як пише експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке, весною 2022 року Чорноморський флот РФ нараховував понад 70 кораблів, і російська пропаганда просувала наратив про його нібито "непереможність".

"Але після знищення крейсера "Москва" флот назавжди відійшов від берегів України. Загалом відтоді у відкритому морі та в доках знищено 13 кораблів, а також будівлю штабу ЧФ у Севастополі. Буквально днями в Криму морськими безпілотниками потопили ракетний катер "Івановець", - пише аналітик.

За підрахунками німецький експерта з України Маттіа Неллеса, якщо судити за загальним тоннажем кораблів, втрати флоту становлять уже 20%.

Україна знищила п'яту частину Чорноморського флоту / Інфографіка Х Kostiantyn ꑭ Hoholenko

"Якщо дивитися на історію, Росія не є значною військово-морською державою. Силою країни завжди була її армія, а не флот. Це стосується і Чорного моря, де вони самі затопили частину флоту в Кримську війну 1854 року і після революції 1918 року", - заявив BILD історик Ян Берендс із Європейського університету Віадріна у Франкфурті-на-Одері.

За його словами, успіхи України проти путінських військових кораблів після 2022 року ілюструють брак сучасних технологій і непрофесіоналізм моряків".

Удари по Чорноморському флоту

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, 1 лютого, в тимчасово окупованому Криму, був знищений ракетний катер російського Чорноморського флоту. Про це повідомила прес-служба ГУР.

Корабель "Івановець", який був затоплений Силами оборони України, був гордостю для російського флоту, оскільки на озброєнні російського військово-морського флоту було лише три таких кораблі.

Потоплення ракетного катера "Івановець" є ще одним кроком у припиненні незаконних дій Чорноморського флоту РФ в українських водах. Про це повідомив військовий експерт та директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих.

Інші новини:

Новини заразКонтакти