У Defense Express розкрили кількість військових КНДР, яких готують в Україну: дані розвідки

КНДР планує передати 12 тисяч військових РФ / колаж: Главред, фото: 4 окрема танкова бригада, militaryarms.ru

Пхеньян почав так звану "торгівлю гарматним м’ясом", жодних інших пояснень немає, вважає Олег Катков.

Військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков розповів, що Північна Корея надала Росії не просто військових, а представників так званих сил спеціальних операцій.

"Мова йде про 12 тисяч військовослужбовців КНДР, які перебувають на території Російської Федерації безпосередньо у військових частинах, де проходять вочевидь допідготовку, яка буде тривати у деяких підрозділах до першого листопада. Тобто вона доволі скорочена, тому що перекидання самих військ з КНДР до Російської Федерації почалося з 8 жовтня. Тобто доволі стисло все відбувається. Південнокорейська розвідка опублікувала детальний звіт, у якому показала, як це відбувалося, як їх везли безпосередньо на великих десантних кораблях, як їх прикривали там фрегати. Використовуються активно літаки Ан-124 "Руслан", і це перший випадок, коли взагалі вони сідають на території КНДР з 1990 року", - сказав він в ефірі телеканалу "Еспресо".

Що відомо про армію КНДР / Інфографіка: Главред

Олег Катков вважає, що ситуація яка зараз відбувається із перекиданням військ КНДР в Україну є достатньо загрозливою.

"Тобто мова йде про те, що дійсно Пхеньян почав так звану "торгівлю гарматним м’ясом", жодних інших пояснень немає. Іде перекидання сил, 12 тисяч - це, якщо брати особовий склад, повноцінні дві бригади, ніякий там не батальйон, як хтось писав. І це доволі загрозлива ситуація, тому що треба розуміти ще один аспект. Знову ж таки, за даними розвідок, мова йде не про звичайних якихось військовослужбовців, а про представників так званих сил спеціальних операцій, які є у КНДР. Можна дискутувати, наскільки вони добре навчені чи порівнювати їх з іншими колегами, звісно, буде рахунок на КНДР. Тут питання в кількості, тому що треба розуміти головний параметр - лише сил спеціальних операцій, куди входять повітряно-десантні підрозділи, розвідбати, у КНДР, за різними оцінками, є від 80-ти тисяч до 200 тисяч. Водночас загальна кількість збройних сил КНДР - це 1,3 мільйона осіб", - зазначив експерт.

Відправка військ КНДР на війну в Україні

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що солдатів КНДР уже екіпірують у форму РФ. Північна Корея підтримує російську агресію проти України зброєю та особовим складом. Регулярними підрозділами, які Москва планує використовувати як гарматне м'ясо.

У НАТО назвали головну мету перекидання військ КНДР для війни з Україною. Американський політик нагадав, що в КНДР були бойові дії востаннє під час Корейської війни, тому участь у війні з Україною є чіткою метою, яку переслідують північні корейці. Більш всього північні корейці хочуть отримати бойовий досвід.

У ЗМІ повідомили, що КНДР могла відправити Росії своїх пілотів. За даними Сеула, у вересні Пхеньян відправив у Владивосток групу пілотів, навчених на радянських винищувачах. Якщо чутки підтвердяться, Росія стане першим "іноземним фронтом" для бойових пілотів КНДР з часів війни у Вʼєтнамі.

Армія КНДР - що про неї відомо

Корейська народна армія - збройні сили Корейської Народно-Демократичної Республіки.

До складу КНА входять: органи військового управління, сухопутні війська, військово-повітряні та протиповітряні сили, військово-морські сили, з 2012 року - стратегічні ракетні війська, а також з 2017 року - спеціальні тактичні війська, пише Вікіпедія.

Загальна чисельність кадрових військовослужбовців у КНА становить, за різними оцінками, від 850 тис. до 1,2 млн осіб. У резерві налічується близько 4 млн осіб. Мобілізаційний резерв - 4,7 мільйона осіб, мобілізаційні ресурси - 6,2 мільйона осіб, а придатні до військової служби 10 мільйонів осіб.

Строкова служба в корейській народній армії триває 10 років для чоловіків і 5 років для жінок. Жінки в КНДР проходять строкову службу нарівні з чоловіками.

Переважна частина військ розташована в районі демілітаризованої зони на кордоні з Південною Кореєю.

Більше військових новин:

Новини заразКонтакти