Тука спрогнозував, чи зможе залишитися в живих Кадиров після краху путінської системи

Пригожин, Тука, Кадиров / колаж фото ua.depositphotos.com, УНІАН і"Вікіпедія"

В цілому, каже Георгій Тука, фізична ліквідація чеченського диктатора Рамзана Кадирова не повинна стати для Кремля проблемою.

Після краху путінської влади у чеченського диктатора Рамзана Кадирова буде перевага перед ватажком ПВК "Вагнера" Євгеном Пригожиним. Про це під час чату на Главреді заявив колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, а також екскерівник Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

"У Кадирова така ж залежність. Але у Кадирова є певна перевага перед Пригожиним − він є лідером регіону. Тому, на відміну від Кадирова, Пригожин буде відчувати себе в небезпеці в будь-якому місці в Російській Федерації. У той же час Кадиров буде відчувати себе більш-менш спокійно в Грозному, але тільки більш-менш. У мене немає сумнівів в тому, що і головне управління російського Генштабу, і ФСБ мають своїх агентів в найближчому оточенні Кадирова", − сказав Тука.

В цілому, ж каже він, фізична ліквідація Кадирова не повинна стати для Кремля проблемою.

"Тому в разі прийняття відповідного рішення не буде складною супер-операцією ліквідація цього зухвалого персонажа, незважаючи на те, що йому підпорядковується кілька тисяч кадировців, які формально входять до складу Росгвардії. З такою ж легкістю, як колись Путін привів до влади самого Кадирова, йому знайдуть заміну. І ті самі кадировці, які зараз клянуться у вірності своєму дон-дону, змінять господаря і будуть клястися у вірності вже йому", − підсумував Тука.

Нагадаємо, раніше відомий історик і професор Українського Католицького Університету Ярослав Грицак говорив - громадянська війна в Росії після усунення російського диктатора Володимира Путіна-дуже поганий варіант для всіх, оскільки це буде боротьба неконтрольованих і варварських організацій.

"Боротьба прізвища, яку ви назвали, (Пригожина - Главред) і, очевидно, лідера Чеченської Республіки (маріонетки Кремля Рамзана Кадирова - Главред). Це дуже поганий варіант для всіх. Тому що буде боротьба. Той, хто знає історію громадянської війни між білою і червоною Росією, знає, що це може означати", - сказав історик.

Позне ексдиректор Українського інституту національної пам'яті, боєць ТРО Володимир В'ятрович під час чату на Главреді говорив, що цілком доречні паралелі між російським диктатором Путіним і нацистським - Гітлером.

"Переконаний, що таке порівняння абсолютно правильне, тому що незважаючи на те, що сам Путін позиціонує себе як головного антинациста, в його ідеології дуже багато запозичень з нацистської ідеології і практики", - сказав в'ятрович.

Інші новини про Кадирова:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти