Тищенку обирають «запобіжний»: той у суді розповідає про «каравани» і «каштани»

Суд над Тищенком - що відбувається / Колаж Главреда. Фото: скріншот відео Суспільного

Депутат ухиляється від прямих відповідей щодо інциденту в Дніпрі, заперечує те, що навмисне розбив телефон, та обіцяє скласти мандат, коли "будуть закриті усі ботоферми".

Нардепу Миколі Тищенку у вівторок, 25 червня, обирають запобіжний захід. Депутата підозрюють у незаконному позбавленні волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі. Напередодні у домі народного обранця провели обшук на вилучили імовірні докази у справі.

Суд над Тищенком - подробиці

Тищенко прибув до зали суду з запізненням на 12 хвилин, писали українські медіа. У коментарів журналістам він відмовив.

Водночас мережею вже гуляє ролик, на якому Тищенко, заплутавшись у крилатому вислові, видав нісенітницю.

«Ще раз кажу: я не вітаю точки зору окремих людей, які її висловлюють. Я роблю свою роботу…. Як кажуть, караван лає…», - видав Тищенко.

На що присутні засміялися і закінчили за депутатом неправильний вислів.

«…А собака іде», - сказав один з присутніх.

Тищенко в суді - депутата «несе»

Нардеп не з першого разу відповідав на запитання, а одразу «сходив» на теми ботоферм, висвітлення війни у ЗМІ та - навіть - вирубки лісу. Через що йому постійно ставили уточнювальні питання.

На запитання ЗМІ, чому він розбив смартфон під час обшуків, Тищенко спершу запитав, коли у Києві посадили перші каштани, а потім додав, що інформація про розбитий телефон може бути недостовірною, і взагалі це - таємниця слідства.

Врешті депутат попросив журналістів залишатися у «рамках України».

«Дивіться, я не можу ні підтвердити, ні спростувати. Ідуть слідчі дії. Ми можемо з вами переходити на ґвалт, але давайте з вами залишатися в рамках України», - попросив підозрюваний.

Хто такий Микола Тищенко?

Микола Тищенко (також відомий, як «Коля Котлета») - український політик, ресторатор, телеведучий. Народний депутат України IX скл. від 219-го виборчого округу. Заступник голови Комітету ВРУ з питань транспорту та інфраструктури.

Колишній заступник голови депутатської фракції «Слуга народу». Звільнений з посади заступника голови фракції «Слуга народу» та виключений з партії.

Займається ресторанним бізнесом з 1998 року. Є власником мережі столичних ресторанів «Наша карта» («Велюр», «Рішельє», «Сейф», «Тургенєв», «Вулик», суші-бар «Пушистый», «Olmeca Plage», «Три вилки») заснованої 2007 року. Співзасновник ГО «Гільдія рестораторів і підприємств громадського харчування».

Неодноразовий учасник політичних скандалів.

«Я за мандат не тримаюся, але…»

Згодом Тищенко перейшов до своїх депутатських буднів, стверджуючи, що статус депутата - це всього лише «папірень».

«Все. Я залишився сам собою. І не хочу змінюватися. І всю каденцію я живу, як я, як мене батько виховав… Як мене родина виховала, як тренер виховував, як вчителі. Я нічого не порушував. Але мандат - це відповідальність», - заявив Тищенко.

Крім того, депутат постійно наголошував, що йому з суспільством належить «побороти гідру - ботоферми, за якими стоять криміналітети» і російська ФСБ.

Тищенко обіцяє скласти мандат, як тільки держава закриє усі ботоферми.

«Коли ви закриєте усі ботоферми, усі корупційні складові з розкрадання наших надр, у нашій лісовій галузі… , в той самий час я за мандат не тримаюся. Але поки ми не переможемо цю гідру, ми будемо працювати», - сказав депутат.

Коли Тищенку розповіли про петицію на сайті ОП з закликом позбавити його мандата, депутат (після короткої паузи) розплакався.

Тищенко розплакався у залі суду / Скріншоти Главреда

Справа Миколи Тищенка - головне

25 червня 2024 року ДБР оголосило депутату від «Слуги народу» Миколі Тищенку про підозру у незаконному позбавленні волі ексвійськового у Дніпрі.

Напередодні чоловіки у військовій формі, що супроводжували Тищенка у ініційованих ним «обшуках» «ботоферм» у Дніпрі, просто на вулиці побили колишнього бійця підрозділу «Кракен». Відео, як нападники відгороджують дружину захисника разом з немовлям, розлетілося Мережею. Волонтери вимагали негайного розслідування.

Сам Тищенко стверджував, що колишній боєць нібито співпрацював на «ботоферми» і перешкоджав проведенню обшуків офісних приміщень «зловмисників».

На скандал відреагував керівник ОП Андрій Єрмак, який є кумом депутата. Він засудив дії нардепа, назвавши їх «несумісними зі статусом народного депутата».

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти