"Сушки" підпустили ближче до позицій ЗСУ: нові деталі знищення літаків РФ

Юрій Ігнат розповів про знищення трьох Су-34 РФ / Колаж: Главред, Фото: armyinform.com.ua, mil.ru

Льотчики-окупанти на Су-34 мали намір завдати ударів керованими авіабомбами, розповів Юрій Ігнат.

Речник Повітряних Сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів про блискавичну операцію, під час якої українським воїнам вдалося знищити три ворожі винищувачі-бомбардувальники Су-34.

За його словами, знищити ворожі повітряні борти вийшло, коли російські льотчики, відчувши власну безкарність, нахабно намагалися підлетіти близько до українських позицій, підкреслив він в ефірі Армія TV.

Український офіцер пояснив, що льотчики-окупанти мали намір завдати ударів керованими авіабомбами на велику глибину оборони наших військ.

"КАБ масою 500 кілограмів можуть летіти 20-25 кілометрів від лінії бойового зіткнення. Якщо потрібно нанести далі удар, то потрібно підлетіти ближче", — зазначає речник Повітряних Сил.

Разом з тим українські захисники застали загарбників зненацька і завдали удар на випередження.

"Це сталося блискавично швидко, як командувач Повітряними силами любить організовувати. І це вже не вперше. І на Брянському напрямку, і двічі в Одеській області, коли ворога застали, як то кажуть, несподівано і знищили. І окупанти це вже у своїх пабліках підтверджують», — додав Ігнат.

Хто такий Юрій Ігнат

Український військовослужбовець, полковник Збройних сил України, речник Повітряних сил ЗСУ, учасник російсько-української війни. Кавалер ордена Данила Галицького (2022).

Юрій Ігнат закінчив Львівський інститут при Національному університеті «Львівська політехніка» (з 2009 року - окрема Національна академія сухопутних військ) за спеціальністю «Військова журналістика».

Станом на 2017 рік — начальник відділу редакції Повітряних сил Центрального друкованого органу Міністерства оборони України «Народна армія».

Нині — начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Повітряних сил Збройних сил України.

Знищення Су-34 РФ

Нагадаємо, що ЗСУ збили одразу три російські винищувачі Су-34 на півдні. Захисникам України вдалося знищити три ворожі винищувачі-бомбардувальники Су-34 на південному напрямку.

Пізніше в ГУР розкрили несподівані деталі знищення трьох Су-34 РФ. В результаті знищення російських літаків, також ліквідовані і кілька окупантів РФ.

У той же час з'явилися нові подробиці збиття трьох російських військових літаків. Окупанти вважають, що Україна задіяла на передовій ЗРК Patriot.

Більше новин:

Новини заразКонтакти