США виділили Україні великий пакет допомоги: що до нього увійшло

США виділили Україні новий пакет військової допомоги / Колаж: Главред, фото: defense.gov

Вартість нового пакета військової допомоги становить 2,4 мільярда доларів.

США виділили Україні новий пакет військової допомоги. Його вартість становить 2,4 мільярда доларів. Про це повідомляє Пентагон.

Новий пакет допомоги передбачає виділення додаткових грошей у рамках Ініціативи з надання допомоги Україні у сфері безпеки.

Відомо, що Україна отримає додаткові засоби ППО, безпілотники, боєприпаси. Також пакет зміцнить оборонно-промислову базу України та забезпечить потреби в її обслуговуванні та підтримці.

Що увійде до пакета військової допомоги:

Військова допомога Україні від США - останні новини

Раніше повідомлялося, що США нададуть унікальні авіабомби до літаків. Ці авіабомби здатні вражати цілі на відстані понад 70 миль - це 112,6 км, з можливістю застосування 225 кг унітарної, або ж із касетною бойовою частиною.

Також раніше в Politico повідомили, що Білий дім знайшов "обхідний шлях", щоб продовжити надавати зброю Україні. Але в такий спосіб Вашингтон може надати Україні тільки ті види озброєння, які вже були в попередніх пакетах допомоги.

У Reuters зазначали, що США готуються оголосити новий пакет допомоги Україні на суму понад 8 мільярдів доларів. Україна отримає всю допомогу, яка була передбачена до кінця каденції президента США Джо Байдена, заявила заступник спікера Пентагону Сабріна Сінгх.

Читайте також:

Новини заразКонтакти