Ситуація залишається напруженою: Сирський побував у військових частинах під Куп'янськом

Сирський побував у військових частинах під Куп'янськом / колаж: Главред, фото: Олександр Сирський

Російська армія не припиняє штурмів на Куп'янському напрямку.

Сьогодні, 18 січня, командувач Сухопутними військами Збройних сил України Олександр Сирський здійснив робочу поїздку до військових частин, які тримають оборону на Куп'янському напрямку. Про це командир повідомив у своєму Telegram-каналі.

За словами командувача, ситуація на напрямку як і раніше залишається дуже складною, тому що російські загарбники не припиняють ведення активних штурмових дій і здійснюють інтенсивне вогневе ураження.

Також він повідомив, що основні зусилля окупанти зосереджують на витісненні підрозділів України з Куп'янських лісів, а також на захопленні Синьківки.

Крім іншого, Олександр Сирський разом з командирами частин проаналізував подальші дії противника і пропрацював варіанти для Сил оборони України.

"Безпосередньо на місцях заслухав доповіді командирів по обстановці, яка склалася і характеру дій ворога. Разом з командирами військових частин проаналізували ймовірні подальші дії противника і визначили оптимальні варіанти дій наших військ. Спланували застосування резервів і порядок вогневого ураження. Незважаючи на складну обстановку на Куп'янському напрямку ми тримаємо оборону і знищуємо ворога", - резюмував Сирський.

Ситуація на фронті

Як повідомляв Главред, в зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" окупаційні війська Росії активізувалися, вони почали наступальні операції по всій лінії фронту. Водночас, сили оборони України продовжують тримати оборону на цьому напрямку і по можливості переходять у контрнаступ.

Також, голова Запорізької ОВА Юрій Малашко повідомив, що вдень 18 січня російська окупаційна армія завдала 6 авіаударів по Оріхову Запорізької області, внаслідок чого знищено цілий під'їзд багатоповерхівки.

Крім іншого, російські окупаційні війська намагаються перерізати дороги, які ведуть в Авдіївку для того, щоб оточити місто і залишити Сили оборони України на цьому напрямку без належного постачання. Про це повідомив офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький.

Інші новини:

Новини заразКонтакти