Сценарій знищення флоту РФ: Умеров назвав, що терміново потрібно ЗСУ

Рустем Умеров / колаж: Главред, фото: УНІАН

Рустем Умеров провів розмову з міністром оборони Великої Британії Грантом Шеппсом.

Україні необхідно збільшити використання безпілотників для масштабування успіхів зі знищення російського флоту, заявив міністр оборони Рустем Умеров.

Про це він сказав під час телефонної розмови з міністром оборони Великої Британії Грантом Шеппсом і командувачем Збройними силами адміралом Ентоні Радакіном, написав глава МОУ у Facebook.

"Обговорили можливості реалізації в рамках Коаліції з розвитку морських можливостей. Ми маємо масштабувати успіхи України у знищенні російського флоту. Тому нам потрібно збільшити використання безпілотників в Україні", - написав Умеров.

Він також зазначив, що в розмові взяв участь головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, який проінформував британських колег про оперативну обстановку і невідкладні потреби армії.

Крім того, міністр подякував Великій Британії за виділення 200 мільйонів фунтів на виробництво дронів для України.

Хто такий Рустем Умєров

Рустем Енверович Умєров – український політичний діяч, підприємець, інвестор і меценат кримськотатарського походження. Народний депутат України IX скликання (2019–2022). Голова Фонду державного майна України з 7 вересня 2022 року. Делегат Курултаю кримськотатарського народу і радник лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва. До призначення керівником ФДМУ, був заступником Керівника Постійної делегації до Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Із грудня 2020 року був співголовою депутатського об'єднання "Кримська платформа" у Верховній Раді. Ініціатор законопроєкту по скасуванню вільної економічної зони "Крим".

У серпні 2021 року Указом Президента України Володимира Зеленського нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ ступеня, пише Вікіпедія.

Удари по російських кораблях

Нагадаємо, ГУР разом із Силами безпеки і оборони України знищили великий десантний корабель "Цезар Куніков" Чорноморського флоту держави-агресора Росії.

Раніше повідомлялося про те, що Сили оборони України знищили в порту окупованої Феодосії великий десантний корабель "Новочеркаськ".

Як повідомляв Главред, ГУР провело операцію в окупованому Криму і знищило ракетний катер Чорноморського флоту РФ. Російський корабель "Івановец" зазнав пошкоджень унаслідок прямих влучень у корпус і затонув.

Дрон Sea Baby / Главред

Читайте також:

Новини заразКонтакти