СБУ оголосила про підозру пропутінській пропагандистці Монтян

Прокремлівській пропагандистці Монтян оголосили про підозру за 4 статтями КК / Колаж фото УНІАН

Як зазначає В СБУ, Тетяна Монтян давно перебуває в Росії і бере активну участь в інформаційно-психологічних спецопераціях російських спецслужб.

Прокремлівській пропагандистці Тетяні Монтян заочно повідомили про підозру за кількома статтями КК. Про це повідомляють представники пресслужби СБУ.

Як кажуть офіцери спецслужби, Монтян, перебуваючи на території країни-агресора, РФ, активно беруть участь в інформаційно-психологічних спецопераціях росіян проти України.

"Вона регулярно виступає на російських телеканалах, де активно закликає до зміни державного кордону України та підтримки окупаційних угруповань", – заявили в СБУ.

Крім того, кажуть офіцери, Монтян масово поширює дезінформацію про ситуацію в Україні через власні канали на YouTube і в месенджері Telegram (в цілому у неї там півмільйона передплатників).

За даними слідства, Монтян виїхала до Росії у 2021 році. З тих пір вона кілька разів їздила в ОРДЛО для того, щоб підготувати пропагандистські сюжети на користь путінського режиму.

Слідчі СБУ заочно повідомили їй про підозру за чотирма статтями КК:

Скандали з прокремлівськими людьми

62-річну Тетяну Дробот суд засудив до 10 років в'язниці за заклики до бомбардування українських міст. Про це йдеться у рішенні Придніпровського суду Черкас. Жінку визнали винною у державній зраді.

Зазначається, що на початку березня 2022 року Дробот переслала телефоном своїй сестрі в Росії, а також двом своїм подругам фотографії фортифікаційних споруд у центрі Черкас і запропонувала росіянам бомбити їх.

Пізніше в Києві інструктора з фізичного виховання однієї гімназій підозрювала у виправданні збройної агресії Росії проти України та підтримки дій окупантів.

У прокуратурі говорили - підозрювана визнавала правомірною окупацію частини території України Збройними силами РФ. Також вчителька фізкультури стверджувала, що Київ є власністю Москви, і висловлювала надію на перемогу РФ.

Інші новини про пропагандистів:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти