"Росіяни "гасять" Харків": Жданов розкрив найгірший сценарій нових ударів РФ

Олег Жданов прокоментував ракетні удари РФ / Колаж: Главред, фото: Главред, ДСНС, Міноборони РФ

На сьогодні немає потрібних засобів захисту Харкова, каже Олег Жданов.

Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов прокоментував масовані удари російських окупаційних військ по Харкову.

"Зараз для Харкова зірки зійшлися в найгіршому варіанті: місто-мільйонник, розташоване близько до кордону з Росією, у нього немає потрібних засобів захисту", - підкреслив він в інтерв'ю Главреду.

Експерт каже, що росіяни прагнуть спровокувати в Харкові гуманітарну катастрофу, що має ознаки геноциду.

"Росіяни просто "гасять" Харків. Вони знають, що в місті, незважаючи ні на що, ще велика кількість населення, і, якщо залишити Харків без електроенергії та води, це буде катастрофа, гуманітарна катастрофа. А це вже геноцид у чистому вигляді", - додав Жданов.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовик, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 900 тисяч підписників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

Раніше повідомлялося, що РФ б'є ракетами по Україні, вибухи прогриміли в Харкові. У Харкові вранці, 22 березня, прогриміли близько 15 вибухів. Жителів міста попередили про загрозу балістичного озброєння з Бєлгородської області. Також були зафіксовані крилаті ракети на території Харківської області, що тримали південний курс.

Нагадаємо, що в розвідці Британії попередили про нові атаки РФ по Україні. 21 березня Росія завдала першого більш ніж за місяць великого удару з використанням авіації дальньої дії по Україні. До складу ударної групи увійшли щонайменше 10 літаків Ту-95.

Більше новин:

Новини заразКонтакти