Росія з Білорусі може атакувати три області: майор ЗСУ розкрив загрозу

Сценарій наступу Росії з Білорусі можливий - Гетьман / Колаж: Главред, фото: Главред, Міноборони

Країна-агресорка Росія може готуватися до перекидання до північних областей України декількох десятків тисяч військ, припустив Олексій Гетьман.

Можливий сценарій, за якого російські окупаційні війська спробують атакувати Сумську, Чернігівську та Київську області з території Білорусі. На даний момент таких ознак немає, проте росіяни будують свої "плани". Ворог може готувати посилення угруповання на північному напрямку і перекинути туди десятки тисяч військ. Про це заявив ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман.

В ефірі Еспресо він розповів про те, що на даний момент немає ознак, які вказували б на можливості окупантів атакувати Сумську, Чернігівську та Київську області, але сценарій можливий.

"Про логістичні можливості РФ розповідав начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус. За його словами, є певні ознаки того, що росіяни щось планують. До того ж, там посилилася діяльність диверсійно-розвідувальних груп. Щодо логістики, росіянам потрібно максимум три тижні, щоб перевести туди відносно велику кількість військ", - вважає Гетьман.

Також він додав, що війська РФ можуть готуватися до перекидання у район північного напрямку декількох десятків тисяч військ.

"Зараз там склад російських військових - менше 20 тисяч. Це не можна вважати ударним угрупуванням, але воно може бути посилене", - підкреслив Олексій Гетьман.

Загроза наступу на Київ

Війська РФ можуть спробувати піти на Київ, якщо фронт ЗСУ посиплеться на одному з напрямків, вважає колишній боєць Азова, військовослужбовець 3-ї окремої штурмової бригади, інструктор Військової школи командирів імені полковника Євгена Коновальця з позивним Мактавіш. Україна готується до такого потенційного сценарію.

Повторний наступ на Київ можливий, вважає командувач Об'єднаними силами ЗСУ Сергій Наєв. За його словами, подібні "наміри" з боку окупантів залежать від того, які політичні рішення ухвалюватимуться в Кремлі.

Росіяни хочуть захопити Харків, Полтаву, Київ і всю Україну, нагадав представник Сухопутних військ Володимир Фітьо. Причому це не тільки риторика, але й їхні реальні устремління.

Хто такий Олексій Гетьман?

Олексій Гетьман - український військовий експерт, майор ЗСУ. Ветеран російсько-української війни.

Як військовий експерт коментує події війни Росії проти України на радіо, телебаченні та Інтернет-ресурсах.

Інші новини:

Новини заразКонтакти