Росія атакує відразу на дев'яти напрямках: Залужний розповів про важку ситуацію на фронті

Залужний / Офіс президента , facebook.com/GeneralStaff.ua

Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що ключовою точкою оборони є місто Сєвєродонецьк.

Російські окупанти атакують Луганську область одночасно на дев'яти напрямках. Як розповів Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, ворог застосовує авіацію, реактивні системи залпового вогню, артилерію.

Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що ключовою точкою оборони є місто Сєвєродонецьк. Саме зараз його захищають сміливі українські воїни.

"Противник зосередив на півночі області свої основні ударні сили і намагається атакувати одночасно на дев'яти напрямках. Слов'янськ, Ізюм-Слов'янськ, нижче - Попасна-Світлодарськ, зі сходу на захід у напрямку Сєвєродонецьк-Лисичанськ, а також на напрямках Сєвєродонецьк-Метьолкіно, Тошківка-Комишуваха", - зазначив Залужний.

Залужний подякував сміливим захисникам та захисницям, які ціною власного життя захищають Луганщину.

"Всі, хто сьогодні в строю, - герої. Спасибі вам за службу! Дякуємо всім, хто підтримує і вірить у Збройні Сили України! Вічна Пам'ять і слава полеглим воїнам! Ми українці! Ми вистоїмо! Ми переможемо! Слава Україні!",- написав Валерій Залужний.

Дивіться онлайн новини Донбас

Війна Росії проти України

У розвідці Великобританії 13 червня заявили, що окупаційним військам РФ для просування на Донбасі потрібно проводити посилені флангові дії, або ж знову намагатися форсувати річки. Як вважають фахівці, подолання річкової перешкоди може стати одним з найважливіших факторів, який визначить хід бойових дій.

Керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів про важку ситуацію в Сєвєродонецьку. Загарбники зруйнували всі мости, що ведуть в місто. Однак Сєвєродонецьк не заблокований - його частина під контролем України, комунікація з містом є. Місцеві жителі змушені виживати у важких умовах, евакуація неможлива.

Збройним силам України вдалося звільнити три села на Донбасі і посунути ділянку фронту на 15 кілометрів. Бійці не тільки обороняються, а й рухаються вперед. Незважаючи на чисельну перевагу ворога, українські війська завдали окупантам відчутних втрат.

Читайте також:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти