Росіяни масово стягують резерви Росгвардії на схід України: стала відома причина

РФ стягує додаткові резерви на схід України / Колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, armyinform.com.ua

До тимчасово окупованого сходу України прибули додаткові сили Росгвардії.

Російські окупанти стягнули додаткові сили Росгвардії на тимчасово окупований схід України. Відомо, що вони будуть шукати дезертирів.

"Через збільшення випадків дезертирства з лінії бойового зіткнення ворог збільшив кількість блокпостів на сході України", - йдеться у повідомленні Центру Національного Спротиву.

Зокрема, до тимчасово окупованого сходу України прибули додаткові сили Росгвардії, які виконують роль загородзагонів, завданням яких є виявлення дезертирів в армії РФ.

Таким чином в Донецьку, Горлівці та інших захоплених населених пунктах збільшилась кількість патрулів.

"Причиною дезертирства є запровадженні російськими генералами активні мʼясні штурми через дефіцит техніки на полі бою", - зазначають в "Спротиві".

Ситуація на фронті

Нагадаємо, що армія РФ намагається прорватися на Харківщині й залучає добровольців з Єгипту. Загарбники хочуть прорвати оборону захисників України. До боїв на Харківщині вони долучають іноземних добровольців, зокрема громадян Єгипту. Тривають бойові зіткнення у районах Глибокого та Вовчанська.

Ізраїльський експерт заявив, що окупанти готують котел на Донеччині - у ЗСУ є ризик втратити людей. Генштабу ЗСУ доведеться швидко приймати рішення, якщо перспективи будуть несприятливими, адже в такому разі буде ризик втратити і території, і людей.

В РФ розробили стратегію, щоб завадити Україні. Росія почала наступ на півночі Харківської області на початку травня 2024 року з метою ускладнити Україні накопичення сил і ресурсів. РФ намагається змусити Україну направити наявні сили на оборонні операції у Харківській області.

Більше військових новин:

Новини заразКонтакти