РФ готує план, щоб вибити армію України із Курщини: Снєгирьов дав прогноз відступу ЗСУ

Коли ЗСУ вийдуть із Курську / колаж: Главред, фото: 33 окрема механізована бригада, росЗМІ

Ситуація складана для росіян у Курській області - Снєгирьов назвав дати відступу ЗСУ.

Військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов заявив, що для витіснення ЗСУ з Курської області росіянам знадобиться від пів року до року. Росіяни намагаються контратакувати, але їм заважають їхні власні фортифікаційні споруди.

"Пів року - найбільш оптимістичні прогнози. Люди, які уважно стежать за ситуацією в Курській області та її розвитком, називають терміни до року. Це за цілого комплексу необхідних умов. Насамперед за передислокації достатньої кількості боєздатних підрозділів", - пояснив експерт в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Зараз військове командування РФ стягує до Курської області найбільш боєздатні підрозділи з усіх ділянок фронту в Україні, а також проводить передислокацію найбільш боєздатних підрозділів із тилових районів країни. Зокрема, з Калінінградської області.

Втім, ситуація складана для росіян. Вони намагаються намагаються контратакувати, але в тилу в угруповання Сил оборони України на Курщині - інженерно-фортифікаційні споруди, зведені самими росіянами. Це дві лінії ешелонованої оборони. Крім того, українські військові проводять маневровий характер бойових дій - як наступальний, так і оборонний.

"Плюс варто враховувати ландшафт. Курська область - лісиста. Відповідно, діяльність українських розвідувально-диверсійних груп зводить нанівець можливості російської армії, здійснення ними логістичних складників для підтримки матеріально-технічного забезпечення своїх підрозділів", - розповів Снєгирьов.

Також експерт зауважив, що Сили оборони України наразі проводять успішний характер наступу фактично в тилу російського угруповання, яке намагається витіснити українські підрозділи в Суджанському та Коренівському районах.

Хто такий Дмитро Снєгирьов

Дмитро Снєгирьов (11 жовтня 1971, Луганськ) – експерт з військових питань, блогер. Історик та юрист. Співголова громадської ініціативи "Права справа".

Ситуація на Курському напрямку

Нагадаємо, що

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти