РФ атакувала дронами Запоріжжя: є загиблі та поранені

Вночі РФ атакувала дронами Запоріжжя / Колаж: Главред, фото: Сили оборони Півдня, 126 окрема бригада ТРО

Російські окупанти завдали сім ударів безпілотниками по території Запоріжжя та Запорізького району.

Унаслідок нічної атаки російських "Шахедів" на Запоріжжі загинуло двоє людей, ще четверо - дістали поранення. Про це повідомив голова військової адміністрації Запорізької області Іван Федоров.

"Одна людина загинула, двоє - поранені. Такі наслідки нічної атаки "Шахедами" на Запоріжжя", - спочатку написав у Telegram Федоров.

Пізніше він уточнив, що загинули двоє людей (чоловік і жінка), четверо - поранені внаслідок нічної ворожої атаки на Запоріжжя.

За попередніми даними, росіяни завдали сім ударів безпілотниками по території Запоріжжя та Запорізького району.

Федоров повідомив, що загинув чоловік, поранення дістали чоловік і жінка.

"Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено приватні будинки, сталося загоряння сухої трави на відкритій території", - додав голова ОВА.

За його словами, у лікарні перебувають четверо постраждалих:

Що таке дрон Shahed

Літак-снаряд іранського виробництва із заявленою дальністю польоту до 2000 км (за іншими даними 1000 км). Іранські дрони, під назвою "Герань-2", широко використовуються під час ударів російських окупантів по мирних містах України. За деякими даними у 2023 році РФ почала застосовувати версію дрона власного виробництва, пише Вікіпедія.

О 7:35 Федоров повідомив, що кількість жертв та поранених зросла.

"Троє загиблих та п’ятеро поранених внаслідок російських атак по Запоріжжю та Запорізькому району", - написав він.

Наслідки атаки Росії на Запорізьку область / Фото: t.me/ivan_fedorov_zp

Нічна атака РФ на Україну - останні новини

Як повідомляв Главред, у ніч на 27 серпня російські окупанти атакували Україну ударними безпілотниками. Повітряну тривогу оголошено в багатьох областях країни.

РФ запустила "Шахеди" з півдня і через Сумську область. Потужні вибухи було чути в Сумській області та в самому обласному центрі. Також відомо, що "Шахеди" летіли через Миколаївську, Херсонську, Одеську, Вінницьку області. Через Сумську область вони долетіли до Чернігівської, Київської, Житомирської та Рівненської областей. Дрони було чутно і в Полтавській області.

Крім того, РФ вдарила балістикою по Кривому Рогу. Голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул заявив, що з місця удару дуже погані новини.

Місцеві Telegram-канали заявили, що росіяни вдарили балістичною ракетою прямо по будівлі готелю. Відомо, що є багато загиблих і поранених, під завалами досі можуть бути люди. Повідомляють, що в будівлі було багато цивільних.

Інші новини:

Новини заразКонтакти