Рейтинг Зеленського падає: політолог спрогнозував, чи є шанси у президента "виплисти"

Рейтинг Зеленського падає: політолог спрогнозував, чи є шанси у президента "виплисти"

Поки що для Зеленського не все пропало, але тенденція розвивається в несприятливому для нього напрямку. Він фактично опинився на самоті.

Рейтинг президента України Володимира Зеленського падає, але поки що це некритично, тому що поки він, як і раніше, лідирує серед інших можливих кандидатів на посаду глави держави. Питання в тому, чи закріпиться це зниження, або Зеленський зуміє його переламати, сказав в коментарі Главреду політолог, директор аналітичного центру Третій сектор Андрій Золотарьов.

Експерт не виключає, що ситуація для Зеленського може ще сильніше загостритися, якщо трапиться енергетична криза: почнуться "віялові відключення", зупинка промислових підприємств і тощо.

«У цій ситуації Зеленський може виявитися крайнім. Враховуючи, що інформаційний баланс не на його користь, відповідальність за таку кризу вішатимуть на нього. Все це може погіршити ситуацію для Зеленського і привести до падіння підтримки, коли він провалиться за позначку 20%», - сказав Золотарьов.

Політолог додав, що нижче 10% не "провалювався" ще жоден президент України, крім Ющенка.

"Однак поки що для Зеленського не все пропало, але тенденція розвивається в несприятливому для нього напрямку. Він фактично опинився на самоті: "соросята " – вороги, Медведчук і Порошенко – вороги. У цю компанію ворогів додаються ще й представники нашого олігархічного кооперативу, які володіють ресурсами і досить потужним впливом. Встояти в цій ситуації Зеленському буде дуже непросто", - вважає експерт.

Однак Золотарьов вважає, що падіння рейтингу Зеленського необов'язково продовжиться.

«Для Зеленського ключовим періодом є зима: якщо він зуміє утримати енергетичну ситуацію під контролем, пройти зиму без катаклізмів (ймовірність цього не висока, але вона є), то він втримається і стабілізує свій рейтинг. У разі ж несприятливого сценарію, всіх собак повісять на нього, і всі економічні проблеми моментально будуть трансформовані в політичні вимоги, спрямовані проти Зеленського», - резюмував експерт.

Читати такожЗа партією Зеленського крадеться партія Порошенка - новий парламентський рейтинг

Як повідомляв Главред, згідно з опитування КМІС, у жовтні чинний глава держави Володимир Зеленський зберігав лідерські позиції в рейтингу можливих кандидатів у президенти України, але порівняно з весною-літом його підтримка знизилася.

Якби вибори президента відбулися в середині жовтня, то за Зеленського проголосували б 24,7% серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором.

Соцопитування, проведене Центром Разумкова в кінці жовтня 2021 показало, що Зеленський з 31,6% голосів лідирує і серед кандидатів на посаду президента України, за яких українці не голосуватимуть за жодних обставин. На другому місці антирейтингу розташувався Петро Порошенко (31,6%), на третьому - Віктор Медведчук (24,7%).

Читайте також:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти