Ресурсів – на два місяці: у Раді зробили тривожну заяву щодо допомоги США

Давид Арахамія розповів про перспективи допомоги США / Колаж: Главред, фото: 66 окрема механізована бригада Сухопутних військ ЗС України, скріншот із відео

Нова хвиля мобілізації не відбудеться без демобілізації, каже Давид Арахамія.

Україні вистачить ресурсів на два місяці для протистояння російській агресії, заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Протягом цього часу у США можуть узгодити фінансування допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню, підкреслив він у коментарі Report.

"У нас вистачить ресурсів на два місяці, тому ми почуваємося в безпеці", - сказав Арахамія, додавши, що в найближчі два місяці США узгодять допомогу.

Український політик каже, що нова хвиля мобілізації не відбудеться без демобілізації, оскільки на оснащення і навчання людей потрібні додаткові витрати.

"Під час підготовки до контрнаступу ми мали понад 200 тисяч навчених солдатів. Деякі з них пройшли навчання в Румунії, Франції, Італії, Іспанії та інших країнах. За наявними домовленостями, навчання проводилися коштом цих країн", - пояснив парламентарій.

У зв'язку з цим Україна шукатиме можливість фінансування мобілізації за рахунок внутрішніх джерел, пояснив він.

"Нещодавно Євросоюз ухвалив програму в 50 млрд євро терміном на 4 роки. Тобто у нас є певні фінансові кошти на майбутні 4 роки. Минулого тижня я був у США і став свідком підтримки України. Однак всередині ще залишаються невирішеними питання, пов'язані з кордоном", - додав Арахамія.

Раніше Мусієнко назвав основну небезпеку на 2024 рік. Позиційна війна може бути корисною для накопичення сил і підготовки до нового прориву, але вона може і бути небезпечною, адже є ризик "заморожування" війни.

Нагадаємо, раніше Мусієнко оцінив ризик захоплення окупантами Часового Яру. Поблизу Часового Яру українським військовим потрібно більше артилерії, більше снарядів і боєприпасів, сказав експерт.

Як повідомлялося раніше, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в інтерв'ю Главреду зазначив, що через активність окупантів існує ризик втрати контролю над Авдіївкою. Якщо Росії вдасться закріпитися там, вона отримає значний тактичний виграш.

Більше новин:

Новини заразКонтакти