Прорвались на бронетехніці: війська РФ зайшли до важливого міста на сході - Bild

Війська РФ зайшли до Красногорівки - Bild / Колаж Главред, фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України, Міноборони РФ, deepstatemap

За даними ЗМІ, російські окупанти змогли висадити десятки військових в Красногорівці і тепер ворог контролює кілька житлових районів в місті.

Російські окупанти на бронетехніці змогли зайти до міста Красногорівка Донецької області. Про це повідомляє аналітик Bild з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке.

За його словами, російські окупанти змогли просунутись та зайти до Красногорівки з південного сходу. Зазначається, що росіяни змогли перейти залізницю з району Мар'їнки.

"Поки не з'являться докази протилежного, доводиться припускати, що Росія успішно висадила десятки солдатів на півдні Красногорівки і тепер займає кілька житлових районів на південь і північ від залізничних шляхів", - пише Рьопке.

Місто Красногорівка знаходиться за 20 кілометрів на захід від Донецька, недалеко від села Старомихайлівка. Перед початком війни там проживало близько 15 000 осіб.

Що відомо про Bild

Bild - найпопулярніша щоденна газета в Німеччині, а також довгий час була найпопулярнішою газетою в Європі. Її платний тираж становить 986 027 примірників, що на 77,6% менше, ніж у 1998 р. Національний таблоїд видається берлінським видавництвом Axel-Springer-Verlag з червня 1952 року, повідомляє Вікіпедія.

Комерційний успіх газети спричинив появу медіа-бренду Bild, під яким Axel-Springer-Verlag видає кілька друкованих відгалужень і новинний портал Bild.de. У 2023 році медіакомпанія була змушена припинити свою діяльність у сфері виробництва телевізійних програм з телеканалом Bild, який проіснував лише два роки. Довгострокові плани видавця включають припинення випуску друкованої газети та перехід на повністю цифрову пропозицію.

У квітні 2022 року 603 284 читачі скористалися платною цифровою послугою Bild plus. За кількістю передплатників він є найбільшим у Європі та десятим у світі. За даними опитування Arbeitsgemeinschaft Online Forschung (agof), у березні 2019 року Bild.de є найвідвідуванішим новинним сайтом у Німеччині, який відвідало близько 25 мільйонів осіб.

Бої за Красногорівку - наступ росіян на Сході України

Нагалаємо, як раніше повідомляв Главред, 28 лютого 2024 року Сили оборони України змогли вибити російські війська з Красногорівки.

Також, як зазначено у звіті Інституту з вивчення війни (ISW) за 9 квітня, українські війська розпочали контрнаступ біля Авдіївки і змогли відбити деякі позиції

За словами військовослужбовця ЗСУ Євгена Ієвлєва, російські окупанти можуть розгорнути наступ не лише на Харківському напрямку, а й на Горлівському.

Інші новини:

Новини заразКонтакти