"Триває бойова робота ": ЗСУ завдали шалених втрат окупантам - Тарнавський

РФ втратила 20 одиниць техніки та понад 200 вояків / Колаж: Главред, фото: 22 окрема механізована бригада, Telegram Тарнавський

Артилерійські підрозділи Сил оборони Таврійського напрямку протягом доби виконали 1236 вогневих завдань.

Упродовж минулої доби українські захисники на Таврійському напрямку ліквідували 20 одиниць техніки ворога. Про це розповів командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський у своєму Telegram-каналі.

"На Таврійському напрямку триває бойова робота Сил оборони. Загалом, протягом минулої доби ворог 23 рази атакував наші позиції та здійснив 717 обстрілів, завдав 23 авіаударів", - зазначив Тарнавський.

За його словами, артилерійські підрозділи Сил оборони Таврійського напрямку протягом доби виконали 1236 вогневих завдань. Втрати ворога за останню добу склали 248 осіб, серед них: безповоротні – 84, поранені – 163, полон – 1.

До того ж українськими військовими було знищено 20 одиниць військової техніки противника. Зокрема:

Ситуація на фронті

Як повідомляв Главред, ЗСУ наступають на півдні й прорвали оборону росіян. Речник Генштабу Павло Ковальчук повідомив, що підрозділи ЗСУ просунулися на півдні від звільненого Роботиного в Запорізькій області.

Окрім того, Центр національного спротиву повідомив, що окупанти готуються до втечі з Запорізької області. Загарбники грабують підприємства й вивозять обладнання у невідомому напрямку. Окупанти у Токмаці розробили план вивозу також інших матеріальних цінностей.

Нещодавно в ISW заявили, що ЗСУ просунулися на кількох напрямках. Генштаб України повідомив, що українські війська продовжують наступальні дії на південь від Бахмута та зміцнюють позиції в цьому районі.

Голова Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк повідомила, що ЗСУ переправилися через Дніпро і закріплюються на Лівобережжі Херсонщини. Водночас вона підкреслила, що розвиток подій вимагає інформаційної тиші.

Вас може зацікавити:

Новини заразКонтакти