Пожертував гроші на ЗСУ: на Рівненщині суд звільнив чоловіка, який вдарив поліцейського

Суд врахував донат на ЗСУ як пом'якшувальну обставину / колаж Главред, фото УНІАН

У Рівненському Апеляційному суді зазначається, що пожертву обвинуваченого на користь української армії врахували як пом'якшувальну обставину.

На Рівненщині за пожертвування на користь ЗСУ звільнили від покарання чоловіка, який вдарив по обличчю поліцейського (ще у 2020 році). Про це повідомили в пресслужбі Рівненського апеляційного суду.

За даними слідства, у 2020 році чоловік дав ляпаса поліцейському, який був при виконанні службових обов'язків.

10 травня 2023 року місцевий суд визнав того винним і засудив на два роки в'язниці.

До винесення вироку чоловік перебував під домашнім арештом. І відразу ж і оскаржив рішення суду.

Більше того, обвинувачений добровільно вніс на рахунок ЗСУ благодійний внесок у розмірі 30 тисяч гривень.

Апеляційний суд також врахував, що обвинувачений "не притягувався ні до адміністративної, ні до кримінальної відповідальності і в добровільному порядку відшкодував потерпілому матеріальну і моральну шкоду, визнав провину, розкаявся і вибачився перед поліцейським".

Судячи з усіх цих обставин, Рівненський апеляційний суд звільнив чоловіка від відбування призначеного покарання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в центрі Дніпра 6-річна Соломія Реут грала на сопілці на вулиці, а всі зібрані гроші передавала на фронт - в якості допомоги захисникам України від окупантів. Дівчинці вдалося зібрати сотні тисяч гривень.

До того в Стрийському районі (Львівська область) діти самостійно зібрали гроші на купівлю двох бронежилетів для бійців ЗСУ. Діти зверталися до водіїв проїжджаючих повз автомобілів з проханням підтримати військовослужбовців і приєднатися до збору коштів на бронежилет.

Інші новини:

Новини заразКонтакти