Потрапили в пастку: ЗСУ заблокували штурмові загони росіян в районі Авдіївки

Передові штурмові групи ворога були заблоковані біля Авдіївки / Колаж Главред, фото: Міноборони РФ, 17-та окрема танкова Криворізька бригада імені Костянтина Пестушка

В ЗСУ зазначили, що українські військові змогли відкинути ворога від населеного пункту Бердичі та заблокували штурмові загони РФ біля Орлівки.

Сили оборони України на Авдіївському напрямку заблокували штурмові групи російських військ на північно-східних околицях села Орлівка. Про це виданню LIGA.net повідомив відділ зв’язків з громадськістю ОСУВ "Таврія".

Станом на ранок 27 лютого військовослужбовці оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" змогли стабілізувати лінію фронту в районах Тоненького, Орлівки й Бердичів.

Крім того, в пресслужбі зазначили, що передові штурмові групи ворога були заблоковані на північно-східних околицях населеного пункту Орлівка. Там додали, що бойові дії на Авдіївському напрямку продовжуються за умов щільного артилерійського обстрілу, мінометних атак та ударів FPV-дронів з боку росіян, повідомили у пресслужбі.

"Також ворог учора ввечері вів штурмові дії в напрямку населеного пункту Бердичі (силами до двох мотострілецьких взводів), але був відкинутий з околиць села ударами українських військ", – йдеться у повідомленні.

Що таке ОСУВ «Таврія»

Оперативно-стратегічне угруповання військ «Таврія» — об'єднання Сухопутних військ України. Створене під час повномасштабного російського вторгнення на територію України. Командує угрупуванням бригадний генерал Олександр Тарнавський. Бійці цього угрупування військ брали участь в контрнаступі української армії в 2022 році на півдні і в боях на Авдіївському напрямку.

Наступ росіян на Авдіївському напрямку

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, Сили оборони змогли стабілізувати лінію оборони на Авдіївському напрямку в трьох точках. Про це повідомив бригадний генерал Олександр Тарнавський.

В районі Авдіївки складна обстановка, оскільки противник активно використовує велику кількість військової техніки та живої сили, повідомив молодший сержант батальйону БПАК, 3-го ОШБр Анатолій Нікітін (позивний "Бетон").

Російські окупанти продовжують намагатися просунутись в Донецькій області. Українські військові були змушені відступити з населених пунктів Степове та Сєверне. Про це повідомив речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

Інші новини:

Новини заразКонтакти