"Позитивна тенденція": в Україні зростає рівень мобілізації - Reuters

В Україні підвищився рівень мобілізації до лав ЗСУ / Колаж: Главред, фото: flickr

У Міноборони України не називають точних даних, однак рівень мобілізації за останні два місяці значно збільшився.

У травні і червні 2024 року рівень мобілізації в Україні зріс більш ніж удвічі в порівнянні з попередніми двома місяцями. Як пише Reuters, спікер Міноборони Богдан Сеник назвав це "позитивною тенденцією".

Хоча кількість мобілізованих залишається таємницею воєнного часу, деякі політичні і військові діячі стверджують, що останні зміни дозволили відновити мобілізацію за останні два місяці. Зокрема, вплинула на це кампанія зі збільшення кількості добровольців. При цьому середній вік мобілізованих залишається на рівні близько 40 років.

У виданні також зазначили, що протягом кількох місяців, посилені західним озброєнням, військовослужбовці ЗСУ намагалися утримати оборону проти військ країни-агресора Росії, які просуваються на схід.

"Багато виснажених військовослужбовців відчайдушно потребують заміни після більш ніж двох років практично безперервної служби, при цьому неясно, коли вони будуть демобілізовані зі збройних сил чисельністю близько 1 мільйона людей", - йдеться у статті.

Що потрібно знати про Reuters?

"Ройтерз" (англ. Reuters) - британське агентство новин і постачальник даних про фінансові ринки, що надає інформаційні повідомлення газетам та іншим засобам масової інформації, пише Вікіпедія.

Reuters вважається одним із найбільших у світі міжнародних новинних агентств. Агентство існує з середини XIX століття

У Reuters працюють понад 14 000 співробітників у 91 країні світу. Серед них близько 2300 журналістів, а також фотокореспондентів і відеооператорів. Загалом агентство має 197 бюро, які працюють по всьому світу.

Мобілізація в Україні - що відомо

Нагадаємо, в Україні спливає термін для оновлення військово-облікових даних. Однак багатьох хвилює питання, чи означає, що після оновлення даних всіх відправлять на фронт. У Міноборони заявили, що не всі громадяни, які оновили облікові дані, будуть призвані на військову службу.
Раніше стало відомо, що новий закон про мобілізацію інакше визначає категорії громадян України, які не підлягають мобілізації і можуть отримати відстрочку від військової служби.

Нещодавно набув чинності закон, який запроваджує нові штрафи за ухилення від мобілізації. У Міністерстві юстицій роз'яснили, яким чином діятиме закон щодо тих, хто ухиляється від військового обліку та не оплачує за це штраф.
Інші новини про мобілізацію:

Новини заразКонтакти