Поховали у 28-й день народження: на Черкащині в останню дорогу проводили захисника України

Олександр Таран отримав важке поранення і не зміг видужати / Фото facebook Шполянська міська рада

25 лютого 2022 року Олександр пішов захищати Україну від окупантів. На фронті він отримав важке поранення та проходив лікування. Але не зміг одужати.

У Черкаській області попрощалися із загиблим військовослужбовцем Олександром Тараном. Захисника України поховали 2 квітня – в день його народження.

Як повідомили у Шполянській міській раді об'єднаного територіального товариства, Олександр Таран народився 2 квітня 1995 року і жив у селі Терешки, куди його сім'я переїхала в 2001 році.

Він навчався в місцевій школі та у Васильківському коледжі. У 2018 році Олександр був учасником АТО.

«У 2018 році виконував бойові завдання в зоні АТО, а з 25 лютого 2022 року вступив до лав ЗСУ – добровольцем. На війні отримав поранення та перебував на лікуванні, проте 30 березня 2023 року серце військового не витримало», - йдеться у повідомленні.

Цього року герою повинно було виповнитися 28 років.

Як повідомляв Главред, 3 квітня на Смолянському військовому кладовищі Житомира попрощалися з азовцем Павлом Спиридоновим. Захисник України загинув під час оборони Маріуполя в Донецькій області рік тому.

Його тіло довгий час не могли забрати з оточеного міста, пізніше кремували в Києві. І лише зараз рідні воїна змогли гідно провести його в останню путь.

Вночі 31 березня від отриманих на фронті травм у госпіталі помер Віталій Мерінов - чотириразовий чемпіон світу з кікбоксингу, чемпіон України з універсального бою, майстер спорту з боксу. Він пішов на війну в перший день повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну.

Інші новини:

Новини заразКонтакти