Під загрозою стратегічна траса: РФ може перерізати маршрут ЗСУ – Reuters

ЗСУ відбивають ворожі атаки на сході / колаж: Главред, фото: 66 окрема механізована бригада, 43 окрема механізована бригада

На північний схід від Покровська російські війська просунулися ще ближче до стратегічної траси.

На Покровському напрямку російські окупанти наближаються до ключового українського маршруту постачання на сході.

Як ідеться в повідомленні Reuters, Покровськ є важливим транспортним вузлом, який розташований на головній дорозі, що слугує важливим маршрутом постачання для інших українських форпостів, які перебувають у стані бойових дій, як-от міста Часів Яр і Костянтинівка в Донецькій області.

"На сьогодні місто розташоване за 20 км (12 миль) від лінії фронту", - повідомив американському радіо Radio Free Europe глава військової адміністрації міста Сергій Добряк.

Уточнюється, що на північний схід від міста російські війська просунулися ще ближче до стратегічної траси. У суботу Москва взяла під контроль село Лозуватське, яке розташоване приблизно за 6 км від шосе.

Нещодавно Москва заявила про захоплення трьох населених пунктів на схід від Покровська. Українська сторона повідомлення не коментувала.

Що потрібно знати про Reuters?

"Ройтерз" (англ. Reuters) - британське агентство новин і постачальник даних про фінансові ринки, що надає інформаційні повідомлення газетам та іншим засобам масової інформації, пише Вікіпедія.

Reuters вважається одним із найбільших у світі міжнародних новинних агентств. Агентство існує з середини XIX століття

У Reuters працюють понад 14 000 співробітників у 91 країні світу. Серед них близько 2300 журналістів, а також фотокореспондентів і відеооператорів. Загалом агентство має 197 бюро, які працюють по всьому світу.

Ситуація на фронті - останні новини за темою

Раніше підполковник назвав причину відходу ЗСУ на сході. Українські військові контролюють ситуацію і дають адекватну відповідь ворогу, наголосив Назар Волошин.

Раніше повідомлялося про те, що ЗСУ пішли вперед і просунулися у двох областях. Підрозділи Збройних сил України нещодавно просунулися в Луганській області вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна 12 і 13 липня.

Нагадаємо, як повідомлялося, російське командування втратило майже 91% наступального ресурсу на Харківському напрямку. Із 10 350 у штурмах "вибуло" 2939 окупантів, ще 6509 дістали поранення, розповів заступник командира ОТУ "Харків" Віктор Солімчук.

Більше новин:

Новини заразКонтакти