Під обстрілами рятував захисників Маріуполя: з полону повернувся талановитий хірург і рефері

Дмитро Кубряк був у полоні понад п'ять місяців / Фото facebook.com/andriy.pavelko, СБУ

12 квітня 33-річний футбольний суддя і лікар Дмитро Кубряк потрапив у полон до російських окупантів і перебував там понад п'ять місяців.

В рамках обміну полоненими між Росією та Україною, який відбувся 21 вересня, додому повернувся футбольний 33-річний суддя і лікар Дмитро Кубряк. У мирний час він поєднував професію рефері (працював на поєдинках Першої ліги) і талановитого хірурга.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії Дмитро, попри обстріли і масові бомбардування, рятував життя захисників Маріуполя. 12 квітня потрапив у полон до окупантів і перебував там понад 5 місяців.

Про повернення Кубряка на своїй сторінці у Facebook розповів президент УАФ Андрій Павелко, повідомивши, що футбольний арбітр і хоробрий лікар-нейрохірург звільнений з полону.

"Звільнений разом з іншими героями-захисниками Маріуполя, серед яких є футбольні ультрас різних українських клубів, та їхніми військовими керівниками Денисом Прокопенком ("Редис"), Сергієм Волинським ("Волина") і Святославом Паламарем ("Калина")", – написав Павелко.

Дмитро Кубряк звільнений з полону / Фото facebook.com/andriy.pavelko

Обмін полоненими між Україною та Росією

Увечері 21 вересня стало відомо, що в рамках обміну полоненими з Росією Україна повернула 215 військових, зокрема і 108 бійців "Азова" .

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що додому повернулися всього 188 героїв "Азовсталі" і Маріуполя. Восьмеро з них були поранені під час російського теракту в Оленівці.

"В цілому 215 героїв! Це воїни Нацгвардії, нашої армії, військово-морських сил, прикордонники, поліцейські, терроборонівці, працівники СБУ та інші", - сказав Зеленський.

В. о. голови Служби безпеки України Василь Малюк заявив, що з 215 українських захисників, які повернулися додому, 200 осіб обміняли на Віктора Медведчука - кума російського диктатора Володимира Путіна.

Пізніше був опублікований повний список українських військовополонених, яких обміняли на росіян.

Обмін полоненими Фото СБУ
Обмін полоненими Фото СБУ
Обмін полоненими Фото СБУ
Обмін полоненими Фото СБУ
Обмін полоненими Фото СБУ
Обмін полоненими Фото СБУ
Обмін полоненими Фото СБУ

Інші новини:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти