"Відповідь буде": у ГУР пообіцяли помститися РФ за криваві удари по лікарнях

У ГУР відреагували на удари РФ по лікарнях / Колаж: Главред, Фото: Facebook/ndslohmatdyt, ГУР

Будуть знищуватися ворожі об'єкти, які можуть завдавати шкоди населенню, каже Євген Єрін.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони (ГУР МОУ) Євген Єрін прокоментував масований удар РФ, внаслідок якого російські ракети вдарили по лікарнях у Києві.

Ракетні атаки ЗС РФ є демонстрацією чергових злочинів Москви, і росіяни відчують на собі відповідь, яка обов'язково буде, наголосив він в ефірі інформаційного телемарафону.

"Я можу сказати впевнено тільки одне - відповідь буде. Ми робитимемо все можливе і неможливе для того, щоб здобути перемогу над ворогом і знищити всі ворожі об'єкти, які можуть завдавати шкоди населенню нашої країни", - підкреслив представник ГУР.

Він упевнений у тому, що ворог не зупиниться ні перед чим, щоб залякати українців і завдати якомога більше руйнувань.

"З військового боку вони не мають жодного сенсу, проте сильно впливають на настрої населення", - додав Єрін.

Успішні операції ГУР

На початку повномасштабної війни 10 загін ГУР зустрів ворога в Гостомелі, де не дав ворогу створити плацдарм для захоплення Києва. Пізніше підрозділи ГУР брали участь у штурмі та зачистці міста й загалом вели активні бої за Київську область, де проводили диверсійні, розвідувальні і корегувальні операції.

У березні 2022 року Головне управління розвідки допомагало організовувати вертолітні рейди на “Азовсталь”. Усього було 7 рейсів, у яких задіяли близько 16 вертольотів Ми-8 армійської авіації. Вдалося евакуювати 64 поранених, десантувати на підкріплення захисників Маріуполя 72 добровольців та доставити 30 тонн вантажу. Але під час операції було втрачено 3 борти.

8 травня 2022 року почалася десантна операція на острів Зміїний. Тоді група з декількох вертольотів висадила десант ГУР та “Альфи” СБУ на острів, де зав’язався бій з противником. Під час бою було прийнято рішення відступити з острова, усі 8 вертольотів без ушкоджень повернулися на місця базування.

Ракетний удар по Україні 8 липня - останні новини

У понеділок вранці, 8 липня, РФ завдала масованого удару по Україні, вибухи прогриміли в багатьох регіонах. У Києві влучання було по корпусах дитячої лікарні "Охматдит" у Шевченківському районі. Також у пабліках з'явилося безліч фотографій і відеороликів, на яких видно руйнування в одному з корпусів цієї медустанови.

Пізніше стало відомо, що внаслідок ракетного удару в Дніпровському районі пошкоджено багатоповерхову будівлю медцентру. Унаслідок атаки РФ 4 загиблих, ще 3 травмовано, сталося часткове руйнування будівлі.

Як повідомлялося, внаслідок ракетної атаки РФ по Кривому Рогу відомо про десятки поранених, крім того, за даними Ради оборони міста, попередньо - 10 загиблих.

Більше новин:

Новини заразКонтакти