Обмін Тьоткіно на Мелітополь: Буданов відповів на пропозицію повстанців РФ

Кирило Буданов прокоментував пропозицію повстанців РФ / Колаж: Главред, Фото: t.me/DIUkraine, Telegram

Бійці Легіону "Свобода Росії" готові обміняти селище Теткіно на Мелітополь.

Несподівану пропозицію російських добровольців, які нещодавно звільнили населений пункт Тьоткіно Курської області, прокоментував начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

В ефірі інформаційного телемарафону він відповів на заяву повстанців РФ, які назвали місто в Україні, на яке вони готові обміняти контрольоване ними Тьоткіно.

За словами бійців Легіону "Свобода Росії", вони готові почати переговори з Москвою, щоб обміняти селище Тьоткіно в Глушковському районі Курської області РФ на запорізький Мелітополь.

Буданов заявив, що він би був не проти такого обміну, однак, на його думку, для цього ще зарано.

"Я б із радістю. Але, як там буде, подивимося. Поки що, я думаю, про це рано", - сказав глава ГУР.

Хто такий Кирило Буданов

Кирило Буданов (нар. 4 січня 1986, м. Київ) – український воєначальник, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-майор.

З 2014 року брав участь у російсько-українській війні, зазнав кілька поранень. У 2018-2020 роках виконував спеціальні завдання, інформація про які засекречена.

У середині 2020 року став заступником директора департаменту Служби зовнішньої розвідки України, а невдовзі очолив Головне управління розвідки Міністерства оборони України, пише Вікіпедія.

Операція повстанців на території РФ

Раніше після ударів по цілях у РФ російські повстанці поставили Путіну ультиматум. У РФ зникла навіть видимість виборчого процесу, заявили представники РДК, ЛСР і Сибірського батальйону.

Нагадаємо, раніше в "Російському Добровольчому Корпусі" опубліковано відео, де російські солдати залишають свої позиції і тікають. "Солдати путінської армії біжать, виблискуючи п'ятами. За їхніми спинами залишаються населені пункти, техніка і, насамперед, громадяни РФ, покинуті й непотрібні", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в РДК заявляли про те, що Росія скукожиться до Підмосков'я. Денис Нікітін переконаний, що на уламках нинішньої РФ може виникнути конфедерація.

Більше новин:

Новини заразКонтакти