"Непросто зайти": ЗСУ зіткнуться з серйозними труднощами під час звільнення Криму - Тука

Крим складніше звільнити, ніж Донбас / Колаж фото УНІАН, 28-а ОМБр імені лицарів Зимового походу

Експерт переконаний, що звільнення Криму відбуватиметься виключно військовим шляхом.

Звільнити Крим буде складніше, ніж всю іншу територію України. Але це відбуватиметься виключно військовим шляхом. Про це під час чату на Главреді розповів ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, ексглава Луганської ВЦА Георгій Тука.

"Крим - це досить складна територія. По-перше, буде непросто зайти на територію Криму", - переконаний він.

Тука вважає, що звільнити Луганськ і Донецьк буде легше, адже практично у всьому Криму степова зона і лише ближче до узбережжя і півдня починається гірська місцевість, що серйозно буде ускладнювати військові дії.

"Утримувати під контролем перешийки (місця входу в Крим) дуже і дуже легко, тому що вони вузенькі. Способів і шляхів для здійснення десантних операцій з моря зараз у нас немає. Можливо, з часом вони з'являться. Але зараз їх у нас немає, тому єдиний спосіб зайти в Крим – по суші. А перешийок - все одно що горлечко в пляшці, і контролювати його дуже легко. У Росії вистачає сил і озброєння, в тому числі засобів Чорноморського флоту, для того, щоб утримувати під контролем цей вузький перешийок", - пояснив Тука.

Він додав, що лише це може стримати ВСУ. Однак після звільнення певного плацдарму на півночі півострова, то з нього можна буде проводити успішні бойові дії.

Хто такий Георгій Тука

Георгій Борисович Тука (народився 24 листопада 1963, Київ) – український державний і громадський діяч. Керівник і засновник волонтерської групи "Народний тил". Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (22 липня 2015 – 29 квітня 2016), пише Вікіпедія.

Деокупація Криму

Раніше колишній командувач військ США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес висловив думку, що українські військові повинні звільнити Крим, адже поки він під окупацією, Україна перебуватиме у небезпеці через можливість нових наступів та не зможе відновити свою економіку. Для деокупації півострова потрібна зброя великої дальності, зазначив він.

Політичний і військовий експерт, екскомандир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий зазначав, що щойно буде звільнений Мелітополь, захисники України могли б одразу зайти в захоплений росіянами Крим. Причому ЗСУ буде простіше деокупувати півострів, ніж Донбас.

Нагадаємо, заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що США не визнають Крим територією Росії і вважають її українською, у зв'язку з цим вони підтримують нанесення Україною ударів по російських військових об'єктах на півострові.

Інші новини:

Автор: Ангеліна Підвисоцька
Новини заразКонтакти