«Не вірю, що Путін готовий»: Зеленський озвучив «план перемоги» і заговорив про закінчення війни

Зеленський дав інтервʼю американській пресі / Колаж Главреда. Фото: ABC News, Центр підготовки підрозділів

На думку президента, у Росії є бажання окупувати Суми.

Президент Володимир Зеленський у новому інтервʼю ABC News підкреслив, що так званий план перемоги не передбачає негайні переговори з Росією.

План перемоги, додав він, — місток до дипломатичного виходу, щоб зупинити війну.

«Мова не йде про переговори з Росією. План не передбачає жодних поступок Росії, але спрямований на те, щоб змусити Кремль припинити війну», — зазначив глава держави.

Переговори з Путіним

Зеленський також сказав, що не вірить, «що Путін зараз готовий до справжніх переговорів».

За його словами, світ не має права розслаблятися, оскільки Захід ще не зупинив агресію Росії. При цьому Зеленський переконаний, що «ми ближчі до завершення війни, ніж думаємо».

Про Курськ

У цьому ж інтервʼю президент назвав Курську операцію — головним страхом кремлівського диктатора, бо росіяни побачили, що Москва не здатна їх захистити від вторгнення.

Курська операція була «превентивним кроком» через підготовку Росії до ще одного вторгнення з боку Сумської області, підтвердив він.

«У ЗС РФ є бажання окупувати Суми. Це і була причина наступу ЗСУ на Курську область», — сказав Зеленський.

Що відомо про операцію ЗСУ в Курській області?

Операція ЗСУ в Курській області - військові заходи України, спрямовані на вирішення питань безпеки своєї країни на території агресора Росії.

Українські військові 6 серпня перетнули українсько-російський кордон і почали бойові дії в Курській області. Встановлено контроль над понад 82 населеними пунктами. Прорив углиб російської території - понад 35 кілометрів.

Можливими цілями ЗСУ називають відтягування російських військ із фронту в Україні та примус Росії до справедливого миру.

Бої тривають. Українська армія просувається вперед.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти