На Покровському напрямку йдуть жорсткі бої: Зеленський пообіцяв "посилену відповідь" РФ

Покровський напрямок потребує посиленої відповіді окупантам – Зеленський / Колаж: Главред, фото: Офіс президента, СтратКом ЗСУ

Президент заслухав доповідь Головкома ЗСУ Олександра Сирського щодо ситуації на фронті.

На Покровському напрямку тривають найбільш жорсткі бої. Цей напрямок потребує особливої уваги та посиленої відповіді російським окупантам. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні.

"Доповідь Головкома Сирського щодо фронтової ситуації, і найуважніше, звичайно, щодо Покровського напрямку. Там незмінно найбільш жорсткі бої, і цей напрямок потребує наших найбільш посилених відповідей окупанту", - зазначив президент.

Зеленський відзначив, що кожна бригада та підрозділ на Покровському напрямку відіграють ключову роль у захисті держави. За його словами, українські захисники, які зберігають стійкість на цьому напрямку і захищають позиції попри штурми окупантів, "багато в чому тримають основу захисту і на всьому сході нашої країни".

"При цьому ми не зменшуємо уваги і до всіх інших напрямків на фронті – на Донеччині, а також на Харківщині та в південних наших областях. Я вдячний кожному й кожній, чия хоробрість повною мірою працює на Україну", - наголосив Зеленський.

Також президент заслухав доповідь керівника ГУР Кирила Буданова. Проте, за словами глави держави, її деталі непублічні. Крім цього, Зеленський провів нараду і з командою Міністерства оборони.

"Готуємо нові й абсолютно сучасні рішення для наших воїнів, які точно приберуть багато зайвої бюрократії та паперової роботи з підрозділів. Уже скоро ці рішення будуть презентовані нашому суспільству. Мають справді інноваційний вигляд", - додав він.

Покровськ - що про нього відомо

Покровськ (до 2016 року - Красноармійськ) - місто в Донецькій області України, адміністративний центр Покровського району та Покровської міської громади. Центр Покровської агломерації.

До початку бойових дій у Покровську проживало близько 60 тисяч осіб.

Покровський напрямок залишається однією з найгарячіших ділянок фронту.

Покровськ є важливим транспортним вузлом. Він розташований на головній дорозі, яка служить маршрутом постачання інших утримуваних Україною форпостів, таких як Часів Яр і Костянтинівка в Донецькій області.

Ситуація на фроні - останні новини

Нагадаємо, співзасновник проєкту DeepState Руслан Микула повідомив, що найскладніша ситуація наразі на Покровському напрямку, де Україна втратила багато сіл і територій. Росія перекидає нові бригади, які раніше були розбиті, на фронт.

Також залишається складною ситуація у Харківській області. Російські війська активно діють у районі Вовчанська, намагаючись захопити місто.

Як повідомляв Главред, окупанти атакують у районі Макіївки та Борової та досягають певних успіхів. Командир 1 штурмового батальйону 3 ОШБр Володимир Фокін повідомив, що ворог просувається по лівому флангу і перекинув частину сил і ресурсів туди.

Читайте також:

Новини заразКонтакти