Ліквідація десантно-штурмових військ: у командуванні ДШВ відповіли на фейк

ДШВ ЗСУ / Колаж Главред, фото: Міноборони України, скріншот із відео https://t.me/SerhiyNaiev

У командуванні ДШВ прокоментували інформацію про нібито наявні плани щодо переформування бригад.

У командуванні Десантно-штурмових військ закликають не вірити фейкам про нібито ліквідацію ДШВ як окремого роду Збройних сил України.

"Десантно-штурмові війська впродовж усього збройного протистояння з агресором успішно виконують бойові завдання на найважливіших і найнебезпечніших ділянках фронту. Не маючи можливості перемогти на полі бою, ворог посилює психологічний тиск на особовий склад Десантно-штурмових військ з метою зниження боєздатності та значущості в цій війні", - йдеться в повідомленні ДШВ ЗСУ в Telegram.

Зазначається, що в окремих інформаційних ресурсах поширюється інформація про нібито наявні плани щодо переформування бригад Десантно-штурмових військ на штурмові бригади Сухопутних військ і ліквідації Десантно-штурмових військ як окремого роду ЗСУ.

У ДШУ наголошують, що Десантно-штурмові війська залишаються невід'ємною і самостійною складовою частиною Збройних сил України та продовжать розвиватися як окремий рід військ.

"Не вірте фейковій інформації", - закликають у ДШВ.

Що відбувається в Десантно-штурмових військах

Раніше 80-та окрема десантно-штурмова Галицька бригада ДШВ, яка днями отримала інформацію про потенційне зняття з посади комбрига, полковника Еміля Ішкулова, виступила проти такого рішення. Як пише УП, причина звільнення полягає в тому, що Ішкулов виступив проти завдання, яке було неспіврозмірним із силами бригади.

У бригаді наголосили, що не розуміють, чому командири, які мають беззаперечний авторитет серед особового складу, які мають переможний бойовий шлях і досвід великої війни - не угодні для вищого керівництва ЗСУ.

"Вимагаємо залишити на посаді командира 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади - полковника Ішкулова Еміля Шамілевича, під керівництвом якого і надалі готові виконувати бойові завдання, звільняти українську землю від російської нечисті. Ми підтримуємо полковника Ішкулова", - зазначили в бригаді.

Бійці також записали відеозвернення.

Що таке Десантно-штурмові війська Збройних сил України?

Десантно-штурмові війська Збройних сил України - окремий рід військ у складі Збройних сил України, призначений діяти як повітряний десант, а також для виконання бойових завдань у тактичному та оперативному тилу ворога. До складу військ входять повітрянодесантні, аеромобільні та штурмові частини, пише Вікіпедія.

Раніше роспропаганда видала дикий фейк про Залужного. Російські пропагандисти вигадали собі купу "перемог" після того, як усі їхні "Кинджали" над Києвом збили ЗРК Patriot.

Нагадаємо, раніше у ВМС спростували фейк пропагандистів РФ. Пропагандисти агресора Росії поширюють фейк про нібито знищення кораблів і катерів Військово-Морських сил України. Інформація не відповідає дійсності - кораблі та катери продовжують захищати державу на морському напрямку.

Як повідомлялося раніше, Росія розганяла новий фейк про Зеленського. Роспропаганда агресивно розганяла вкидання на цю тему від імені "прес-бюро" Служби зовнішньої розвідки РФ.

Більше новин:

Новини заразКонтакти