Куликовський був на службі СБУ: Асєєв розповів, хто і чому здав ката "ДНР"

Денис Куликовський / Facebook С. Асєєва

Станіслав Асєєв розповів, як йшла робота по затриманню Дениса Куликовського.

Українські спецслужби деякий час використовували затриманого коменданта Донецької в'язниці Ізоляція Дениса Куликовського як агента, розповів колишній в'язень "ДНР" Станіслав Асєєв.

В ефірі каналу Україна 24 відповідаючи на запитання ведучого про використання спецслужбами України Куликовського як агента, Асєєв відповів: "Найімовірніше, так. Якийсь час".

За його словами, цю інформацію він отримав від одного з колишніх співробітників спецслужби.

"Ми чекаємо позицію СБУ. Але справа в тому, що коли я знав про це, достовірно, звертатися в Службу безпеки було конфліктом інтересів", - говорить журналіст.

Він також пояснив, як йшла робота над затриманням Куликовського.

"Ми пішли з цією людиною до керівництва МВС і попросили оперативний супровід. Ця інформація протягом якогось часу вийшла в СБУ, вони почали його судорожно шукати, знайшли людину, яка нам готова була його передати за певну суму грошей. Ми були готові ж гроші передати, але ця людина відмовилася, він сказав, що якщо я його зараз віддам поліції, то служба безпеки самі розумієте як буде виглядати, і мені прямо сказали, що я сяду поруч з ним, тому не треба грошей, я його відразу віддаю СБУ", — додав Асєєв.

Читати такожДонецький кат потрапив у катівні Ізоляції: Куликовський дав перший коментар

Що таке в'язниця Ізоляція

Ізоляція - це незаконна в'язниця, створена російською окупаційною владою на території однойменного культурного центру в Донецьку після захоплення міста в 2014 році.

За даними офісу генпрокурора, у в'язниці Ізоляція в різний час утримували близько 3,5 тис.осіб, з яких 1,6 тис. - це цивільні особи.

За даними звіту Управління Верховного комісара ООН з прав людини, в Ізоляції ув'язнених катують і піддають сексуальному насильству.

29 жовтня 2020 року керівнику Ізоляції заочно повідомлено про підозру.

Розслідуванням встановлено, що під керівництвом Куликовського на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів у Донецьку терористи влаштували "базу тортур", де незаконно утримували цивільних осіб, полонених військовослужбовців Збройних сил України та інших формувань, задіяних у проведенні АТО/ООС.

Читайте ще:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти