"Місто не захищене": Зеленський не радить українцям повертатися у Харків

Зеленський не радить повертатися у Харків / Колаж: Главред, фото: Офіс президента

Президент України акцентував на тому, що у Харкові поки немає повноцінного захисту від російських атак.

Харків залишається не настільки захищеним від російських окупантів, щоб радити українцям повертатися туди. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з прем'єрміністром Нідерландів Марком Рютте.

Ворог досі атакує місто ракетами та дронами. Місто поки не має повноцінного захисту від цих атак.

"Що стосується повернення харків'ян. Розумієте, я не вважаю, що наразі Харків так захищений, щоб я міг порадити людям повертатися. Це вибір харків'ян. На сьогодні це так ... Якщо ми будемо потужні захищені, і я б навіть сказав: не якщо, а коли це станеться, обов'язково будуть сигнали від мене і від наших військових. А на сьогодні воюємо, і ті цілі та задачі, про які я вам сказав (зміцнення ППО та спроби відтіснити росіян на більшу відстань - ред.), ми будемо виконувати", - сказав Зеленський.

Чи є загроза нового наступу окупантів на Харків - прогнози

На даний момент скупчення угруповань військ РФ на ділянці кордону України в Харківській області немає. Загрози наступу на Харків поки немає, однак певне хвилювання присутнє. Неважливо, які плани у ворога, місто в разі небезпеки дасть гідну відсіч. Про це заявив мер Ігор Терехов.

Росіяни продовжують наступальні операції на Куп'янському напрямку намагаючись захопити позиції Сил оборони України в районі Синьківки та села Лиман Перший. Про це заявив начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш.

За його словами, ЗСУ встановлюють потужні фортифікаційні споруди і будують укріплення.

"Про наступ росіян на Харків говорити ще дуже рано", - сказав він.

Інші новини:

Новини заразКонтакти