Головний удар по Росії: Буданов назвав ключову втрату ворога у війні

Росіяни вже до осені 2022 року втратили всю свою професійну армію - Буданов / Колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, скріншот YouTube

Відновлення військово-морського флоту і запасів ракет стане серйозним викликом для країни-окупанта Росії, вважає керівник ГУР Кирило Буданов.

Росіяни у війні проти України втратили всю свою професійну армію, і тепер їм доводиться воювати на полі бою ким завгодно. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

В інтерв'ю NV він розповів про те, що ще до осені позаминулого року росіяни втратили всю свою професійну армію.

"Найголовніше (серед російських втрат) - професійний людський ресурс, ось на це піде багато років. Скажімо правду: вони ще до осені 2022 року втратили всю професійну армію. Тепер вони воюють мобілізованими, зеками - ким завгодно", - зазначив Буданов.

Також Кирило Буданов підкреслив, що іншими складними проблемами для РФ будуть відновлення Чорноморського флоту, а також запасу ракет оперативно-тактичного та оперативно-стратегічного рівня.

Хто такий Кирило Буданов

Кирило Буданов (нар. 4 січня 1986, м. Київ) – український воєначальник, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-лейтенант.

З 2014 року брав участь у російсько-українській війні, зазнав кілька поранень. У 2018-2020 роках виконував спеціальні завдання, інформація про які засекречена.

У середині 2020 року став заступником директора департаменту Служби зовнішньої розвідки України, а невдовзі очолив Головне управління розвідки Міністерства оборони України, пише Вікіпедія.

Війна Росії проти України - головні новини за темою:

На Заході назвали місто, на яке "націлилася" РФ: зокрема, окупанти "хочуть" захопити Торецьк Донецької області. Ворог наступає в напрямках Покровська, Часова Яру та Нью-Йорка.

Сотні тисяч солдатів НАТО на сході Європи розмістить у тому разі, якщо Росія після війни проти України вирішить напасти на Альянс. У блоці планують перекинути 800 тисяч військових протягом 3-6 місяців.

Україна отримає винищувачі Gripen, сказав заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква. Київ веде перемовини зі Стокгольмом на найвищому політичному рівні й очікує на позитивні рішення.

Інші новини:

Новини заразКонтакти