Глава Нацполіції розповів, чи потрібно мобілізувати поліцейських в ЗСУ

Чи мобілізуватимуть поліцейських до ЗСУ: генерал Виговський дав коментар / колаж Главред, фото УНІАН та Нацполіція

За словами генерала Івана Виговського, всі поліцейські, які бажали піти на фронт, стали бійцями штурмової бригади "Лють".

Якщо до лав ЗСУ буде мобілізовано безліч поліцейських, то в країні зміниться не в кращу сторону ситуація зі злочинністю. Про це заявив керівник відомства Іван Виговський в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Якщо ми мобілізуємо ще поліцейських, у нас виникне проблема з комплектацією - і це може позначитися на криміногенній ситуації. До речі, поліція не вичерпує мобілізаційний ресурс. У 2022-23 році ми дуже виважено підходили до того, кого набираємо в поліцію. Виключена можливість попадання ухильників, у нас є відповідні бази, за якими ми перевіряємо людей", ‒ сказав він.

За його словами, всі поліцейські, які палали бажанням піти на фронт, стали бійцями штурмової бригади "Лють".

"Також грає роль вік. У нас 60% - це молоді люди від 18 до 25 років. У "Люті" також у нас в основному молоді люди до 27 років. Ми набирали їх на конкурсній основі. У бригаді близько 30% бійців – це поліцейські, які були в лавах поліції і до повномасштабного вторгнення. Звичайно, в перші дні ми відпустили всіх, хто прийняв рішення вступити до лав армії, адже у нас немає механізму переведення в Збройні сили України. Тому це можливо було зробити тільки через звільнення з Нацполіції. Інші поліцейські, хто хотів воювати, – пішли в штурмову бригаду "Лють", ‒ сказав він.

Законопроєкт про мобілізацію

Нагадаємо, в новому і гучному законопроєкті про мобілізацію в Україні був пункт про внесення ухилянтів до бази боржників. Ця ідея викликала у багатьох масу питань. Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський поставив крапку в цьому питанні.

Також в Україні можуть ухвалити рішення про зняття броні від мобілізації для діючих депутатів і вилучення цієї норми із законопроекту. Про це розповіли в редакції РБК-Україна.

Крім іншого, в Україні схвалили законопроєкт № 10062, який передбачає удосконалення єдиного електронного держреєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів "Оберіг". Зараз документ чекає другого читання. Однак законопроект розкритикував адвокат Ростислав Кравець.

Інші новини:

Новини заразКонтакти