"Це може бути довго": в ОП дали несподіваний прогноз щодо термінів закінчення війни

Михайло Подоляк оцінив ймовірні терміни закінчення війни / Колаж Главред, фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ

Михайло Подоляк розповів про те, що потрібно зробити Силам оборони, щоб переламати ситуацію на свою користь.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував питання співвідношення кількості збройних сил України та країни-агресора РФ, а також кількісної переваги РФ у військовій техніці.

В інтерв'ю Каналу 24 він підкреслив, що на сьогодні на окупованій території України перебуває близько 350-380 тисяч мобілізованих РФ.

Разом з тим представник ОП пояснив, що для того, щоб переламати ситуацію на свою користь Силам оборони немає необхідності знищувати всіх окупантів разом з технікою, а досить домогтися важливого прориву на одній з ділянок фронту, який послужить каталізатором негативних процесів в РФ.

"Я ж коли говорю про суттєво тактичну поразку - це означає, що на якомусь напрямку буде прорив, який обвалить лінію фронту певною протяжністю. Після цього почнуться інші процеси. Ті ж мобілізовані почнуть дезертирувати, тікати на свою територію», - не виключив він.

Водночас співрозмовник зазначив, що будь-яке число знищеної військової техніки ворога на полі бою - це успіх, який наближає перемогу.

"Один знищений російський танк - це дуже багато. Саме тому 11 - це просто гіпербагато. Я хочу, щоб ми без такого цинізму говорили про те, що "у них 3 тисячі танків, а 11 знищили, це може бути довго". Так, це може бути довго. Але ті хлопці, які знищили 11 танків, зробили 11 величезних кроків для того, щоб ми прискорили перемогу», - додав Подоляк.

Прогнози закінчення війни

Раніше в Bloomberg дали сумний прогноз щодо закінчення війни в Україні. Швидке рішення на полі бою рідко буває. Контрнаступ ЗСУ було шалено переоцінено "яструбами" в США і Європі, вважає Макс Гастінгс.

Нагадаємо, раніше з'явився тривожний прогноз щодо термінів закінчення війни. В ході війни сторони активно застосовують нові інтегровані системи управління боєм.

Нагадаємо, раніше Олександр Хара розповів варіанти завершення війни в Україні. Експерт вважає, що для України було б добре, якби росіяни зрозуміли, що більше не можуть вести цю війну.

Більше новин:

Новини заразКонтакти