"Це кінцевий результат": в ЗСУ назвали цілі російського наступу на Сході

Росіяни "мріють" про окупацію двох областей України / Колаж Главред, фото: 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада, 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха

Російське військове командування розуміє неможливість захоплення Харкова та намагається сконцентруватись на окупації Донеччини та Луганщини.

Російські окупанти активізували наступальні операції на Покровському напрямку і просуваються до траси Покровськ-Констянтинівка. Ціль російського наступу на Сході України полягає в повній окупації 2 областей. Про це розповів офіцер бригади Сергій Цехоцький в інтерв'ю Radio NV.

За його словами, кінцевий результат російського наступу полягає в тому, щоб вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

"Всі інші спроби… Була загроза на харківському напрямку. Думаю, їхні генерали — (глава Генштабу РФ Валерій - ред.) Герасимов і інші, які сидять, планують операції, — дуже чудово розуміють, що місто Харків їм не по зубах", - вказує військовий.

Він також додав, що ворог може руйнувати та знищувати Харків, однак захопити це місто в російських військ не вдасться. Цехоцький зазначає, що у випадку початку вуличних боїв, в росіян "з кожного вікна по них буде летіти коктейль Молотова".

"А для того, щоб виправдати цілі цієї так званої «СВО», їм треба щось сказати: «Мы спасли, восемь лет «дамбили бамбас». І на цьому вже закопуватись в траншеї і намагатися вийти на якісь перемовини. Це, з їхнього боку, те, про що вони мріють", - наголосив він.

Хто такий Сергій Цехоцький?

Сергій Цехоцький - військовослужбовець 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, офіцер Збройних Сил України. Регулярно в етерах розповідає про бої бригади в найгарячіших точках фронту, зокрема Авдіївському, Новопавлівському та Покровському напрямках.

Наступ РФ на Сході України - що відомо про ситуацію на фронті

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, аналітики OSINT-проєкту DeepState повідомили, що станом на 4 серпня 2024 року російські штурмові загони перетнули канал Сіверський Донець - Донбас у місті Часів Яр Донецької області та закріпилися в мікрорайоні Жовтневий.

Пресофіцерка 47-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Анастасія Блищик заявила, що російські окупанти безперервно штурмують Покровський напрямок фронту. За її словами, було прийнято рішення про примусову евакуацію родин з дітьми.

Військово-політичний оглядач і ветеран російсько-української війни Євген Дикий зазначив, що боїв за велику Донецьку агломерацію (Покровськ, Костянтинівка, можливо, навіть Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка) не оминути, і вони можуть тривати місяцями або навіть роками.

Інші новини:

Новини заразКонтакти