Є загроза для спинного мозку: який стан дітей після удару РФ по кафе на Запоріжжі

Удар по дитячому кафе на Запоріжжі - що відомо про стан дітей / Колаж Главред, фото: Національна поліція України

Головний лікар Запорізької дитячої лікарні зазначив, що стан двох постраждалих хлопчиків залишається важким через ймовірне пошкодження спинного мозку.

20 серпня російські окупаційні війська завдали терористичного удару по дитячому кафе в Запорізькій області. Вніслідок атаки один із підлітків загинув, ще 6 дітей перебувають у віковому діапазоні від 10 до 17 років перебувають у лікарні. Про їх стан розповів в коментарі "Радіо Свобода" головний лікар Запорізької дитячої лікарні Юрій Борзенко.

За його словами, для стабілізація стану кількох дітей доводилось проводити хірургічне втручання.

"Троє дітей середньої тяжкості з акубаротравмою (контузія. – Ред.) без мінно-вибухових пошкоджень. Одна дівчинка – з мінно-вибуховим пошкодженнями м'яких тканин лівого плеча. Наразі вона вже прооперована, при тямі, розмовляє. Одна дитина – нейро-хірургічна операція, зараз в операційній", – розповів Борзенко.

Головний лікар Запорізької дитячої лікарні повідомив, що стан двох поранених хлопчиків залишається важким. Лікарі підозрюють, що внаслідок російського обстрілу у дітей міг зазнати пошкоджень спинний мозок.

"Ми зараз не можемо сказати: це пошкодження спинного мозку чи це забій. Були вийняті уламки, і тільки час покаже, як зафункціонує спинний мозок", – пояснив лікар.

Звідки Росія завдає ударів по території України / Інфографіка: Главред

Удар по дитячому кафе на Запоріжжі 20 серпня - що відомо про наслідки обстрілу

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, 20 серпня російські війська обстріляли Малокатеринівку в Запорізькій області, влучивши в дитяче кафе. Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, додавши, що 14-річний хлопець, поранений під час обстрілу, помер. Кількість постраждалих дітей зросла, їм надають медичну допомогу.

Того ж дня увечері росіяни випустили балістичні ракети по Україні, зокрема вдаривши по Сумській і Полтавській областях.

В ніч на 21 серпня окупанти здійснили масований удар по Україні, використовуючи дрони-камікадзе та ракети різного базування, про що повідомив генерал-лейтенант Микола Олещук. Радіотехнічні війська Повітряних Сил виявили та супроводили 72 повітряні цілі.

Інші новини:

Новини заразКонтакти