Добровольці Росії на тлі Курської операції звернулися до солдатів РФ

Легіон свобода Росії закликав російських військових переходити на свій бік / Колаж: Главред, фото: Легіон Свобода Росії, DeepState

Добровольці готові розмовляти з кожним, хто виявить бажання розгорнути зброю проти кремлівського режиму, сказали бійці Легіону Свобода Росії.

Російським солдатам краще здаватися в полон ЗСУ і не виконувати накази свого керівництва. Можна приєднатися до добровольців, які проти режиму Путіна. Буде діалог із кожним, хто готовий іти зі зброєю проти Кремля. Про це повідомили добровольці Легіону Свобода Росії.

У своїй заяві ЛСР на тлі подій у Курській області закликав російських солдатів здаватися в полон ЗСУ.

"Ваші політруки, сидячи в теплому тилу, наполегливо рекомендують не здаватися в полон, а підірватися на своїй же гранаті. Але солдати РФ сотнями ігнорують злочинний наказ, обираючи жити, а не загинути за нову медальку полкана або черговий особняк Герасимова", - сказали добровольці.

Вони акцентували увагу на тому, що полон - альтернатива бездумній смерті і закликали охочих воювати за майбутнє Росії приєднатися до легіону.

"Ми готові спілкуватися з кожним, хто виявить бажання обернути зброю на Кремль. Історія вчить, що коли народ втрачає віру в "правителів", він обирає свободу", - підкреслюється в повідомленні.

Військова операція ЗСУ в Курській області - головні новини:

Збройні сили України контролюють у Курській області 82 населених пункти, говорив раніше головком Олександр Сирський. Українська армія просунулася вглиб оборони противника на 35 км.

Україна створила в Курській області військову комендатуру. Очолив її генерал-майор Едуард Москальов. Комендатура створена для того, щоб на підконтрольних територіях був забезпечений правопорядок.

Під час операції СБУ Україна взяла в полон 102 російських військових у Курській області. Відомо, що йдеться про військовослужбовців 488-го гвардійського мотострілецького полку окупантів і підрозділу Ахмат.

Що відомо про Легіон "Свобода Росії"

Легіон «Свобода Росіії» — російський легіон Збройних сил України, сформований у березні 2022 року для захисту України від російського вторгнення під час російсько-української війни. Входить до Інтернаціонального легіону ТРО України. Легіон сформовано з колишніх військовослужбовців ЗС РФ та інших росіян, а подекуди білорусів, що перейшли на сторону України.

Особливу популярність Легіон Свобода Росії здобув після спільних з Російським добровольчим корпусом, а пізніше і Сибірським батальйоном, рейдів на територію Бєлгородської області.

Легіон використовує на нарукавних шевронах біло-синьо-білий прапор замість офіційного біло-синьо-червоного прапора РФ, повідомляє Вікіпедія.

Інші новини:

Новини заразКонтакти