"До останнього обороняли": боєць спецназу розповів про смертельно небезпечний бій, де брав участь Буданов

Генерал Буданов брав участь у небезпечній спецоперації в Сєвєродонецьку / колаж Главред, фото УНІАН

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов навесні 2022 року засвітився на Донбасі, де ледь не отримав поранення.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України генерал Кирило Буданов навесні 2022 особисто брав участь у найнебезпечнішій спецоперації на Донбасі. Про це в коментарі порталу ТСН боєць спеціального підрозділу "Шаманбат" (позивний "Саїд").

За його словами, головний український розвідник добровільно пішов у саме пекло і ледь не отримав поранення. були змушені відступити.

"У нас впав фланг повністю. Але все одно стояли. Поки росіяни мости (через річку Сіверський Донець - Главред), які пов'язували місто з "великою землею", не підвели. Потім був уже наказ на догляд. До останнього ми обороняли Сєвєродонецьк ", – розповів Саїд.

У вже напівокружене місто Буданов, каже спецназівець, прибув, щоб підтримати інших співробітників ГУР. І з великими труднощами йому вдалося вийти з бою без поранення.

Нагадай, як повідомляв Главред, раніше командир групи ПЗРК спецпідрозділу "Артан" Олександр "Лютий" розповів про одне з бойових завдань, в якому брав участь Буданов. Зокрема, глава ГУР зміг за допомогою рації взяти в полон 19 окупантів.

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов вважає, що контрнаступ ЗСУ в Харківській області увійде в історію. Тоді українські воїни звільнили понад 10 тисяч квадратних км території та півтисячі населених пунктів. За його словами, це стало "ментальною поразкою" для росіян.

Інші новини:

Новини заразКонтакти