Що може змусити Путіна завершити війну: в ГУР дали однозначну відповідь

Вадим Скібіцький прокоментував дії Кремля / Колаж: Главред, Фото: УНІАН, скріншот

За два роки Володимир Путін не зміг виконати цілі, які перед собою ставив, нагадав Вадим Скібіцький.

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький прокоментував інформацію про те, що може змусити диктатора РФ Володимира Путіна завершити війну з Україною.

За його словами, якщо перенести і в принципі проводити бойові дії на території тимчасово окупованого Криму, це вплине на хід війни на всіх напрямках, тому що захоплений півострів вкрай важливий для противника, передає NV.

"Крим — це на сьогодні транзитна зона для постачання озброєння, боєприпасів, особового складу з території Росії в наші південні регіони — Херсонська, Запорізька області. По-друге, базування Чорноморського флоту. Хоча ми його, по суті, ізолювали і зараз Чорноморський флот діє в основному тільки в східній частині Чорного моря, але він залишається потужним", — пояснив представник ГУР.

Він також нагадав про те, що небезпека від російських кораблів залишається, адже вони продовжують патрулювати акваторію, а також у будь-який момент можуть завдати ракетного удару по українській території.

Заступник начальника ГУР пояснив, що за два роки Путін не зміг виконати цілі, які перед собою ставив — окупація Луганської та Донецької областях в адміністративних межах.

"Ми розуміємо, що в будь-якому випадку, крім цього, буде завдання утримання тимчасово окупованих територій. І вони цього не приховують. Тому будь-які дії зі звільнення наших територій — чи то південь України, чи це Кримський півострів - є нашим завданням. Наше стратегічне завдання - повернути окуповані території під контроль", — додав Скібіцький.

Раніше в ГУР прокоментували обіцянка зайти до Криму у 2023 році. Інформація - інструмент впливу, військово-політичне керівництво робить заяви в певних цілях, сказав речник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

Нагадаємо, раніше в ГУР попередили про те, що Росія задумала провокацію на Радбезі ООН. Росія запросить на "неформальне" засідання міністра часів Януковича Захарченка та одного з командирів"Беркут".

У грудні у ГУР анонсували нові рейди до Криму. Речник розвідки Андрій Юсов говорив, що військові планують і надалі проводити операції. Крім того, за його словами, заходів на півострів, насправді, було більше, проте про них не повідомляють публічно.

Інші новини:

Новини заразКонтакти