Буданов - про контрнаступ ЗСУ: армія просунеться для ударів по ворогу в Криму і на Донбасі

Ключова мета армії України - звільнення всіх своїх територій, - Буданов / Колаж УНІАН, 35 ОБрМП

Генштаб окупантів РФ намагається взяти під контроль приватні військові компанії, а Москва здатна мобілізувати 20-22 тис.осіб на місяць, вважає Кирило Буданов.

Найближчим часом всі побачать результати заяв про контрнаступ ЗСУ. Україна зможе як мінімум поліпшити свої позиції на фронті для нанесення ударів по військовій логістиці окупантів в окупованому Криму і захопленому Донбасі. Окупант Росія здатна мобілізувати ще 20-22 тисячі осіб на місяць. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Як повідомляє пресслужба ГУР, в інтерв'ю американському телеканалу PBS він розповів про те, що контрнаступ ЗСУ – важлива військова операція. За словами глави розвідки, незабаром всі побачать результати анонсів контрнаступальних дій. Ключова мета армії України - звільнення всіх своїх територій.

"Найближчим часом всі побачать очікувані результати", - зазначив Буданов.

При цьому начальник військової розвідки погодився з оцінками представників Вашингтона, які сподіваються, що контрнаступ сил оборони України дозволить армії як мінімум поліпшити свої позиції для нанесення ударів по лініях постачання окупантів в захопленому Криму і тилу окупованого Донбасу.

Також Буданов зазначив, що Генштаб РФ зараз намагається взяти під контроль всі приватні військові компанії, а сама Москва здатна мобілізувати від 20 до 22 тисяч осіб на місяць.

Крім того, керівник ГУР додав, що, як і раніше, дотримується свого прогнозу, згідно з яким вже настав момент для розпаду Росії.

"Можу сказати тільки одне - час покаже. Я залишаюся на своїй позиції", - підкреслив Кірлл Буданов.

Контрнаступ ЗСУ

Президент Володимир Зеленський раніше сказав, що сили оборони України проведуть контрнаступальну операцію і, в тому числі, звільнятимуть окупований Крим. За словами гаранта, успіх військової операції залежить від військової підтримки Заходу.

Український військовослужбовець Віктор Андрусів в інтерв'ю Главреду заявив, що для звільнення Криму ЗСУ потрібно буде підійти до Азовського узбережжя і розбомбити Кримський міст. Окупанти потраплять в оточення, і українським військам навіть не доведеться заходити на півострів. Однак що стосується Донбасу, там ситуація інша і за нього доведеться серйозно воювати.

Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що після виходу до Азовського моря ЗСУ почнуть завдавати нових ударів по російських військових об'єктах в окупованому Криму. На думку Арестовича, армія України знищить Кримський міст і Чорноморський флот.

Дивіться відео Главред - Андрусів розповів, як війська Росії потраплять в оточення у Криму

Війна Росії проти України:

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти