Армія Путіна маневрує на Харківщині: у ЗСУ розкрили деталі

Росіяни готуються до українських штурмів у районі Глибокого - ОТГ "Харків" / Колаж: Главред, фото: 14 ОМБр, Генштаб ЗСУ (ілюстративне фото)

Обстановка на Харківському напрямку залишається складною, Сили оборони відбивають атаки окупантів.

Російські загарбники на стику Харківської та Білгородської областей намагаються знайти вигідну ділянку для переміщення своїх позицій. У районі Глибокого ворог готується до українських штурмів, а у Вовчанську намагається відновити сили. Про це заявили в оперативно-тактичній групі "Харків".

Як повідомили в ОТУ "Харків", у районі населеного пункту Муром на Білгородщині окупанти шукають можливості для переміщення своїх позицій.

"У районі населеного пункту Муром окупанти намагалися провести рекогносцировку місцевості з метою пошуку більш вигідної ділянки для переміщення позиції своїх підрозділів", - сказали військові.

Район Глибокого

Неподалік від Глибокого ворог приводить у боєготовність свої вогневі та протитанкові засоби в очікуванні штурмів з боку української армії.

Ситуація у Вовчанську

У Вовчанську росіяни намагаються відновити боєздатність своїх штурмовиків групи "Шторм". Встановлено переміщення ворожого особового складу, медикаментів і провізії, щоб заповнити втрати.

Коротко про Вовчанськ / Інфографіка: Главред

Що за місто Вовчанськ?

Вовчанськ – місто в Україні, у Чугуївському районі Харківської області, центр Вовчанської міської громади, колишній районний центр однойменного району. Згідно з даними станом на 2022 рік, у місті проживали близько 3500 людей, пише Вікіпедія.

Бої на Куп'янському напрямку - новини за темою:

На Куп'янському напрямку загострилася ситуація. В Інституті вивчення війни припустили, що окупанти зайшли до Петропавлівки і ведуть бої на півночі населеного пункту. Петропавлівка розташована за декілька кілометрів від Куп'янська.

Війська РФ ставлять перед собою "завдання" щодо виходу до східного берега річки Оскіл у Куп'янському районі, вважають аналітики Інституту вивчення війни. За їхніми оцінками, ворог прагне побудувати оборону вздовж річки, щоб звільнити підрозділи і перекинути їх на інші напрямки фронту.

У Силах оборони назвали дві цілі окупантів на Куп'янщині: вихід до Оскола та нарощування можливостей для просування до Куп'янська-Вузлового. Українські війська відбивають ворожі атаки.

Інші новини:

Новини заразКонтакти