Коли скасують карантин в Україні: у МОЗ дали невтішний прогноз

15 квітня 2020, 11:15
Найімовірніше, українцям не "світить" швидке скасування карантину.
Максим Степанов
Максим Степанов прокоментував можливість скасування карантину в Україні / Главред

Україні ще рано виходити з карантину, запровадженого в країні через поширення коронавірусу COVID-19. Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов, коментуючи сьогоднішній антирекорд щодо кількості нових заражень китайським вірусом за добу.

При цьому міністр назвав умову, за якої карантин в Україні буде скасовано.

"Можу сказати: це можливо тільки тоді, коли ми будемо бачити стійке зниження захворюваності на COVID-19. Що стосується механізму виходу з карантину, етапів виходу з карантину – ми постійно аналізуємо досвід різних країн і максимально комфортно будемо робити це в нашій країні. Але тільки після того, як побачимо, що для цього є можливість", - сказав Степанов на брифінгу 15 квітня.

відео дня

читайте такожКоронавірус в Україні та світі: кількість жертв і заражених на 15 квітня

Як повідомляв Главред, станом на ранок середи, 15 квітня, в Україні підтверджені 3764 випадки COVID-19. Упродовж 14 квітня було отримано +392 повідомлення про нові підтверджені випадки зараження. Внаслідок ускладнень померли 108 осіб, зокрема 56 чоловіків та 52 жінки. Серед померлих переважають особи у віці від 50 років (85%). Загалом 143 людини вже одужали - повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Карантин в Україні

Через пандемію коронавірусу в Україні оголосили карантин. Спочатку влада вирішила запровадити карантин з 12 березня до 3 квітня, а потім в Україні продовжили карантин до 24 числа і ввели режим надзвичайної ситуації.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що за умови зниження динаміки захворюваності на коронавірус Кабмін планує в кінці квітня почати послаблення карантинних заходів в Україні.

9 квітня заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що карантин в Україні може бути ослаблений до 24 квітня.

Пізніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в травні Україна повинна вийти на роботу, і розповів про стратегію виходу України з карантину, запровадженого через пандемію коронавірусу COVID-19.

14 квітня міністр охорони здоров'я Максим Степанов дав прогноз, коли в Україні почнуть послаблювати карантин. За його словами, це відбудеться, щойно епідеміологічний стан в країні почне поліпшуватися, але не раніше Великодня. Остаточне рішення буде ухвалено не раніше 24 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти