Instagram зазіхне на лаври гучної соцмережі Clubhouse

9 березня 2021, 02:10оновлено 24 березня 2021, 14:53
181
Після запуску "Живих кімнат", коли в прямому ефірі одночасно можна спілкуватися чотирьом користувачам, в соцмережі тестують аудіоконференції.
Instagram / TechCrunch
Instagram / TechCrunch

Стрімко набираюча популярність соцмережа Clubhouse стає дуже цікавим і останнім трендом для власників соціальних додатків. Тому не дивно, що кожен з корпоративних голіафів захоче мати власну версію "Клубного дому".

За словами датамайнера Алессандро Палуцці Facebook вже активно працює над клоном Clubhouse для свого додатка Instagram. Після запуску "Живих кімнат", коли в прямому ефірі одночасно можна спілкуватися чотирьом користувачам, в соцмережі тестують аудіоконференції.

На одному з опублікованих скріншотів можна спостерігати значок мікрофона поруч зі звичайним значком відеокамери, який, як правило, з'являється під час відеосеансів в реальному часі. Це може говорити про те, що Instagram планує інтегрувати аудіо та відеокімнати в режимі реального часу.

Instagram зазіхне на лаври гучної соцмережі Clubhouse
Instagram тестує аудіоконференції / Twitter

Про намір Facebook клонувати Clubhouse вперше стало відомо минулого місяця. Про це повідомила газета The New York Times з посиланням на два джерела, знайомі з ситуацією. За їх словами, засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг особисто віддав розпорядження своїм розробникам почати створення схожого продукту, і його вже готові перші прототипи.

Що примітно, візит Цукерберга поряд з ефіром за участю Ілона Маска став однією з причин вибухової популярності Clubhouse, що з'явився ще навесні 2020 року. На YouTube опублікували запис розмови із засновником Facebook – сам Clubhouse це забороняє.

читайте такожЯк встановити Clubhouse на Android: покрокова інструкція

Для тих, хто вперше чує про дану соцмережі, Clubhouse – це золота середина між подкастом, радіо і домашньою вечіркою. У цій соцмережі можна зайти в будь-яку кімнату, послухати розмови, інтерв'ю та обговорення між цікавими людьми на різні теми. Clubhouse можна порівняти з подкастом, тільки якщо це подкаст, куди ви можете включитися в будь-який момент, з додатковим рівнем ексклюзивності.

Про те, чим такий привабливий Clubhouse, читайте у нашому матеріалі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти