Винен рік Сатурна: синоптик пояснив, якої погоди чекати в травні

26 квітня 2021, 13:06оновлено 26 квітня 2021, 17:49
Народний синоптик Леонід Горбань розповів, коли чекати потепління в травні 2021 року в Україні.
Погода на травень 2021 Україна синоптик Горбань дав прогноз
Погода на травень 2021 Україна: синоптик Горбань дав прогноз / pixabay

Народний синоптик Леонід Горбань розповів, що погода на початку травня 2021 року в Україні буде ще холодною. Теплішати потихеньку почнеться за кілька днів після Великодня. Сама ж погода на Великдень 2021 в Україні ще буде прохолодною.

"Холодна погода і сніг у квітні відбуваються через розташування планет. Земля опинилася по один бік, а всі планети Сонячної системи вишикувалися на протилежному боці орбіти. При такому положенні тиск на екватор Землі сильно зменшується, що провокує переважання потоків холодного повітря. Поточний рік - рік Сатурна, якому властива холодна весна. Крім того, позначається і пізній Великдень: природна закономірність, що Вербний тиждень до Великодня завжди холодний", - пояснив Горбань у коментарі Главреду.

читайте такожСніг і заморозки: синоптик розповіла, кому в Україні пощастило з погодоюУ той же час градуси вже потихеньку повзуть вгору. Наприклад, погода на Великдень 2021 в Києві і Київській області буде вже майже комфортною: температура триматиметься на рівні 17-20 градусів тепла. В південних областях України у свято Воскресіння Христове буде ще на п'ять-сім градусів тепліше, ніж на Київщині, а от на півночі - навпаки, на два-три градуси холодніше.

"Потепління почнеться на п'ятий день після Великодня (7 травня) – відразу після свята почне теплішати, і це тепло почне наростати, внаслідок чого тепла погода встановиться через сімнадцять днів після Великодня (19 травня)", - резюмував Горбань.

Погода в Україні: новини

  • Українців здивували прогнозом на Великдень і попередили про новий удар холоду. В Україні весна очікується затяжна з нестійкими погодними умовами.
  • Синоптик розповів, яким буде літо в Україні. Народний синоптик дав докладний прогноз на все літо і осінь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти