Приголубить теплом: погода в Україні на 22 серпня - прогноз

22 серпня 2021, 08:39
Як кажуть синоптики, практично напередодні Дня Незалежності в Україні встановиться цілком приємна погода - з мінімумом" опадів у вигляді дощів і гроз.
Погода, листя
Погода в Україні на 22 серпня / УНІАН

Погода в Україні - у неділю, 22 серпня, в країні очікується тепла, а не спекотна погода. Максимальна температура повітря у всіх регіонах буде досягати + 27 градусів за шкалою Цельсія. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

У західних областях прогнозують + 23 ... + 26 градусів. На одній Сході і півдні — до 26 + ... + 27 градусів. Вітер по всій Україні буде рухатися зі швидкістю 5-10 метрів в секунду.

У Києві погода буде сонячною. Стовпчики термометрів будуть на рівні + 24 ... + 26 градусів.

У свою чергу, відомий синоптик України Наталка Діденко відзначити, що опади в неділю, 22 серпня, малоймовірні. Однак у західних областях можливі локальні грозові дощі.

"Повітря буде не палючим, а приємним і пухнастим, як котячий живіт, неділя в Україні очікується теплим і сонячним. Повітря буде не палючим, а приємним і пухнастим, як котячий живіт. Протягом дня очікується +22 ... + 27 градусів, хіба що на Сході і півдні до +28 градусів. Дощі 22 серпня малоймовірні, переважатиме суха погода, лише в західних областях можливі локальні грозові дощі. у Києві буде сухо сонячно і тепло, +23 ... + 24 градуси", — написала вона в Facebook.

Приголубить теплом: погода в Україні на 22 серпня - прогноз

читайте такожУ День Незалежності Україну накриють зливи з грозами: синоптик розповіла, які області заллє

Нагадаємо, раніше кліматолог Світлана Краковська заявила, що в Україні темпи потепління перевищують глобальні, в тому числі середньоєвропейські.

За її прогнозом, в Україні кліматичне літо (коли середньодобова температура перевищує +15 градусів), буде набагато довше - триватиме на півдні з трьох до п'яти місяців (три з них будуть з тропічними ночами).

У свою чергу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда заявив про те, що в разі продовження підвищення середньої температури Україні загрожують серйозні кліматичні зміни. "При збереженні таких тенденцій на всьому півдні України, а також в частині центральних областей, Клімат буде, як, наприклад, зараз в Греції. Сухі субтропіки", - сказав синоптик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти